Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasında Özkonak Belediyesi tarafından Eğitime tam desteğini sürdürüyor. Özkonak kasabasında bulunan Özkonak Hacı Halil Türkkan Anadolu Lisesi , Yavuz Selim Anadolu  Lisesi ,Cumhuriyet Ortaoklu , Meraşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okullarında Özkonak belediyesi tarafından okul bahçe temizliği, ağaç budamaları, parke taşı döşemeleri, ihata duvarı tamiratları ve bazı mimari düzenlemeler, Belediyenin tüm hizmet araçları seferber edilerek, toplamda 20 personelle, yaklaşık 2 hafta içerisinde tamamlandı.

Yapılan çalışmalar sonrasında Okul Müdürleri ortak bir açıklamada bulunarak Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli'ye teşekkür ettiler.

Yapılan açıklamada; Okul olarak istemekten artık utandığımız; ancak vermekten,yapmaktan, hizmetten yorulmayan Özkonak belediye başkanı İlker YÜREKLİ ve tüm ekibine teşekkür ederiz denildi.

Eğitimin Başkenti Özkonak, Başarılarıyla Göz Kamaştırıyor...!

Konu hakkında açıklamada bulunan Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli de, 2014 -2015 Eğitim Öğretim yılında Öğrencilerimizin büyük başarısı tüm Özkonaklılarla birlikte bizleri de onurlandırmıştır. Özellikle Hacı Halil Türkkan Anadolu Lisesinde son iki dönemdir Yüzde yüz yakalanan başarıyla öğrencilerimizin dört yıllık Üniversitelere yerleşmeleri yine gerçek Türkiye 1. Okulumuzun kasabamızdan çıkması hepimizin gurur kaynağı olmuştur. Bu başarıların arkasından öğrencilerimizi Çanakkale Şehitliği gezisiyle ödüllendirerek, yine bir ilke imza atarak Okulumuz yerleşkesine bir adet yapay Çim saha kazandırdık.
Eğitime desteklerimiz bundan sonrada devam edecektir.Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için ne yapsak azdır. Çim sahamız Okulumuza öğrencilerimize ve kasabamıza hayırlı olsun. dedi.

Başkan Yürekli ,Eğitimin bölgedeki marka ismi kasabamız Özkonak'ta çalışmalarımız Eğitim alanında istikrarlı bir şekilde devam edecektir ,önümüzdeki dönemde de kasabamıza modern bir Kapalı Spor Salonunu kazandırmanın çalışmalarına şimdiden başlandığını ifade etti.

Başkan Yürekli, Son olarak Yapılan bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Başta Milletvekillerimize, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Osman Şimşek ve Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Taşçı'ya teşekkür ediyorum.

Ayrıca 
2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının Sevgili Öğrencilerimize, Öğretmenlerimize, Eğitim Yöneticilerimize, Çalışanlarına ve Velilerimize Hayırlı Olmasını Diler, Başarı ve Esinliklerle Dolu Bir Eğitim-Öğretim Yılı Olmasını Temenni Ederim dedi.