Özkonak Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu 1 A Sınıfının 2016-1017 Eğitim-Öğretim yılında yapmış olduğu Okuma  Bayramı oldukça renkli  görüntülere sahne oldu.
Okulda sınıf öğretmeni Nagihan Çetinkaya  tarafından hazırlanan etkinliğe Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Berk, Şube Müdürü Namık Kavraal, Nevşehir MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Çeşitli okullardan okul müdürleri ,Özkonak Karakol Komutanı ve daha bir çok değerli misafir katıldı.
Programda öğrencilerin toplu gösterilerinin yanında; Üsküdar’a Gideriken, Aşık ile Maşuk,Cici Kızlar,Piyano resitali,Çiçekçi Kız,Elini Yıka,Barış Manço-Süper Babaanne  gibi  ilgiyle izlenen ve bol alkış alan gösteriler yer alırken öğrencilerin yaptığı okuma çalışmaları da büyük takdir kazandı.Programda öğrencilere madalya velilere teşekkür plaketi sunuldu.
Program Sınıf öğretmeni Nagihan Çetinkaya’nın önderliğinde 1A sınıf projesi olarak hazırlanan ve Şenay Erden aracılığıyla ulaşılan hayırsever Sezer Özgan’ın yaptırmış olduğu çocuk parkının açılışıyla devam etti. Park açılışını Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli,Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Berk,Şube Müdürü Namık Kavraal,Nevşehir MHP İl Başkanı İlhan Kaya,Okul Müdürü Doğan Çeltik ve Sezer Bey adına da babası gerçekleştirdi.