Özyayla Köyü İlkokulu öğrencisi 10 yaşındaki Abdullah Koçyiğit, Nevşehir’de düzenlenen Küçükler İl Birinciliği Satranç Turnuvası’nda rakiplerini geride bırakarak 2. oldu.

Yaklaşık 200 sporcunun katıldığı Küçükler İl Birinciliği Satranç Turnuvası, 10-11 ve 12 yaş guruplarında Nevşehir Gençlik Merkezi’nde yapıldı.

Turnuvada aynı yaş grubunda; 1. Liği Uçhisar Çankaya İlkokulundan Nurullah Kılıç, 2. Liği Özyayla İlkokulundan Abdullah Koçyiğit ve 3. Lüğü de yine Uçhisar Çankaya İlkokulundan Yusuf Eren Dönmez kazandı. Yarışmaya Özyayla Köyü İlkokulunu temsilen katılan Abdullah Koçyiğit, yaptığı 6 müsabakanın 5’ini de kazanarak turnuva 2.’si olurken, aynı turnuvadaki fair play ödülüne de yine Özyayla Köyü İlkokulu öğrencisi 10 yaşındaki Rıfat Cingitaş layık görüldü. İkincilik ödülünü ve fair play ödülünü kazanan Abdullah Koçyiğit ve Rıfat Cingitaş’ın sınıf öğretmenleri ve satranç antrenörleri Eşref Mert öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduğunu belirterek: “Turnuvada ikinci olan öğrencimiz Abdullah birinci sınıftan bu yana satranç oynuyor. İkinci sınıfa geçtiğinden bu yana da okulda gerek öğrenci ve gerekse öğretmen herkesi satrançta mat etmeyi başardı” dedi. Çiftçi bir anne ve babanın evladı olan 10 yaşındaki Abdullah’ın dedesi Resul Koçyiğit’te, torunuyla gurur duyduğunu belirterek “Abdullah’ın bu başarısı da gösteriyor ki, fırsat verildiği zaman kırsal kesimdeki köy çocukları da başarılı olabiliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 
Haber: Mustafa Sertbakan