Ankara merkezli olan Maltepe Dershaneleri, Anadolu'da eğitimde başarılı illerin en iyi dershanelerini bünyesine katma kararı sonrasında Nevşehir’de ilk olarak 9 ay önce Serhat Dershanesini almıştı. Şimdi de Pi-Analitik Dershanesini bünyesine kattı.

Pi- Analitik Dershanesi’nin Maltepe Dershanelerine geçişi ile ilgili Maltepe Dershanesi Müdürü Birol Şahin, Müdür Yardımcısı Ahmet Tuncer Yolcu ve öğretmen Bayram Yardım basın açıklaması yaptı.

Nevşehir Pi-analitik Dershanesi bünyesinde Anadolu Lisesi, Fen lisesi ve diğer liselere giriş sınavları için SBS (Seviye Belirleme Sınavı) kursu ve Üniversite giriş için YGS ve LGS kurslarının düzenlendiğini kaydeden Şahin, bünyelerine katılan öğrencilerin hiçbir mağduriyetinin olmayacağı gibi eğitim kalitesinin artması nedeniyle de kazançlarının olacağını kaydetti.

Maltepe Dershanelerinin Anadolu'nun başarılı illerinde bulunan en iyi dershaneleri bünyesine katarak büyüme stratejisi kapsamında ilk olarak 9 ay önce Serhat Dershanelerini bünyelerine kattıklarını kaydeden Şahin “ Dershanemiz bu süre içinde büyük başarılara imza attı. Nevşehir halkı ve öğrencisi tarafından sevildi ve itibar gördü.  Eğitim kalitesi ile de ayrı bir yer edindi. Gün geçtikçe de öğrenci sayısını artırdı. Talep çok arttı. Hatta kayıtlarda yoğunluk oldu. Bir velimiz “ burası devlet dairesi gibi olmuş. Burada kayıt için kuyruk bekliyoruz” bile dedi. Gerçi günümüzde devlet dairelerinde sıra bekleme kalmadı. Eskiden kalma bilinç altında bir deyimdi ama bir yönüyle de hakikati ifade ediyordu. Talebin yüksek oluşundan dolayı bir şube daha açma yönünde düşüncemiz oluştu. Pi- Analitik Dershaneleri karşımıza çıktı. Böyle bir talep olunca kader denk noktasında bu şekilde bir gelişme oluşunca Pi Analitik Dershanelerini de bünyemize katmış olduk. İnşallah, Nevşehir ve öğrenciler için hayırlı olur. Pi Analitik Dershanelerine giden öğrencilerin hiçbir mağduriyeti olmayacak. Maltepe Dershanesi öğrencisi hangi imkânlardan yararlanıyor ise, onlarda yararlanacak. Eğitim seviyesini bir üst seviyeye çıkartarak daha iyi bir eğitim alma imkanına kavuşacaklar. Daha üst bir seviyeye ulaşarak hedeflerine ulaşma imkanı elde edecekler” diye konuştu.

Dershaneler kapanmayacak

Dershanelerin kapanacağına hiçbir zaman inanmadıklarını ve bunu da daha önce birkaç kez belirttiklerini ifade eden Müdür Birol Şahin “ İki kere iki dört ediyorsa, dershanelerde bir sonuçtur.  Hastaneleri kapatmakla hastalıklar önlenemez, tamirhaneler kapatılarak kazalar önlenmez. İnsanlar arabasını yaptırmak, hastasını iyileştirmek için mutlaka bir yerlere götürecek. Dershaneler kapatılırsa veliler öğrencilerine daha iyi bir eğitim alabilmek için, ön sıralardan yerleşmelerini temin için mutlaka bir yerlerin kapısını çalacaklar.  Bunu değerli hükümet büyüklerimizde gördüler. Şu anda dershanelerin kapanmayacağını bizatihi önceki Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından deklare edilmişti. Yani dershaneler kapanmayacak. Ama OKS’nin sisteminde sınav kaldırılmamakla birlikte rötuşlamalar düşünüyorlar. Acı açık sınav, test tekniği ile karışık bir şey olabilir deniyor. Yani tam net değil. Şu anda eski düzen hem OKS’de hem YGS ve LGS’de de devam etmiş olacak. Sonuç olarak dershaneler kapanmayacak” diye konuştu.

Dershaneler her sisteme anında uyum sağlar

Test tekniğinden dönüş tartışmalarının yaşandığı bir ortam bulunduğu, gerçekleşirse dershanelere etki edip etmeyeceği şeklindeki bir soru üzerine ise “ dershaneler biraz bukalemun gibidir. Yani her şeye anında uyum sağlarlar. Bu sistem olursa da pozitif anlamda katkı sağlayacaklarına, resmi tamamlayacaklarına inanıyorum.  Dershaneler olarak bir şey fark etmez. Netice de bu bir sıralama sınavı. İnsanları hangi metotla sıralayacağınız önemli değil. Bir şekilde sıralamak lazım. Sıralama sonrasında da nereyi kazandıklarını söylemeniz gerekir. Dershaneler her sisteme göre bir şekil ve tavır geliştirirler. Bunu da başarıyla uygularlar, sınav sisteminin değişmesi eksi yönde bir tesir etmez” dedi.