Prof. Dr. Ata Tezbaşaran Üniversitemizde Konferans Verdi

27/05/2013

Nevşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Başkanlığı tarafından Üniversitemiz Sosyal Tesislerinde “Temel Eğitim Programlarında: Gerçekleşmesi Beklenen Etkinlik Düzeyleri, Geliştirilmesi Beklenen Düşünme Becerileri”  konulu konferans düzenlendi.

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Ata Tezbaşaran’ ın katılımıyla “Temel Eğitim Programlarında: Gerçekleşmesi Beklenen Etkinlik Düzeyleri, Geliştirilmesi Beklenen Düşünme Becerileri”  konulu konferansta eğitim sistemimiz masaya yatırıldı. "Acaba aklında tutan biliyor mu? Aklımızda tutabilirsek gerçekten bilgili mi oluruz? Bilgili adam düşünen adam mıdır? Bilgili adam bilim adamı mıdır?" sorularının tartışmaya açıldığı konferansta eğitim sistemimizdeki etkinlik düzeyleri ile alanyazında yer alan taksonomiler karşılaştırıldı.

Türkiye’de uygulanan eğitim sisteminin ezbere ve hatırda tutmaya dayandığının ifade edildiği konferansta bu durumun ötesine geçip anlama ve kavrama gibi ya da yapılandırmacı yaklaşıma göre erişilen bilgiyi ölçüt kullanarak ayıklama, ayıkladığı bilgiyi örgütleme gibi basamaklara geçilemediği örnekleriyle ifade edildi.

Konferans bitiminde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Aktaş, gerçekleştirdiği sunumdan ötürü  Prof. Dr. A. Ata Tezbaşaran'a teşekkür ederek ve plaket takdim etti.