Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, her hafta Çarşamba günleri TOKİ Paslanmaz camiinde halka açık ders veriyor.
Söz konusu programın tüm Nevşehir halkına açık olduğuna dikkat çeken İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, derslere isteyen bay ve bayanların katılabileceklerini söyledi.
Durmuş, “Göreve geldiğimiz günden beri Cenabı Allah’ın ayetlerini insanlarımıza doğru ve sahih bir şekilde ulaştırmak adına TOKİ Paslanmaz camiinde 3 yıldır Çarşamba günleri ve yatsı namazından sonra Tefsir derslerimiz devam ediyor. Bu derslerimiz bütün Nevşehir halkımıza açıktır. Hem erkekler hemde bayanlar bu derslerimize katılabilirler. Bu derslerimizde önce Kuranı kerimden ayetler okunuyor, meali ve ardından açıklamalarımız yer alıyor. Derslerimizde değişik bir sistem kullanıyoruz. Kuranı Kerime Nas süresinden başladık. Bunun de sebebi şu, Hocam biz kısa süreleri hep okuyoruz. Bu sürelerin anlamını bilelim ve namazımızdan zevk alalım önerisinde bulundular ve bu yüzden böyle bir uygulamaya gittik. Derslerimiz yaklaşık bir saat sürüyor. İnsanlarımızı da sıkmamak adına. Derslerimize katılanların da sorularını dersimizin hemen ardından cevaplıyoruz” diye konuştu.