Üniversitemiz Tarih ve Kültür Topluluğu tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Toplantı Salonunda düzenlenen konferansa; Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Seyfeli, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ş. Dilek Güven, Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlyas Gökhan ve Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kürşat Koçak,  Edebiyat Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ethem Özkan, Sosyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Yavuzer, Türk Ocakları Nevşehir Şube Başkanı Av. Mesut Erdoğan, Tarih ve Kültür Topluluğu Akademik Danışmanı Arş. Gör. Hüseyin Saraç, Üniversitemiz İİBF Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi Bölüm öğretim elemanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (OTDÜ) Uluslar arası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Türkeş, 19. Yüz yılda ve 20. Yüz yılda devletlerin uluslararası politikalarının geniş tahlilini yaparak, devletlerin mücadelelerinin temel nedenleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Konferans sonunda Prof. Dr. Mustafa Türkeş’e katılımlarından ve vermiş olduğu değerli bilgilerinden dolayı teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.