Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, yükseköğretim kurumları arasında saygın bir noktaya ulaştıklarını, akran üniversiteler arasında kalite standartlarıyla farkını ortaya koyduklarını ve köklü üniversitelerle yarışır hale geldiklerini söyledi. Rektör Kılıç, kuruluşunun yedinci yılını kutlayan üniversitelerinin bu kısa zaman diliminde fizikî, bilimsel, kültürel, sportif ve sosyal alanlarda yaptığı atılımlarla bölgesine ve ülkemize değer üretme yolunda emin adımlarla ilerlemekte olduğunu söyledi.

Yedinci kuruluş yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Rektör Kılıç, göreve başladıkları 2007 yılından bu yana bilgi üretim kapasitesiyle bölgesinin öncü kurumlarından biri haline gelen üniversitenin, ürettiği özgün ve yeni bakış açılarıyla üniversiter misyonunu layıkıyla yerine getirdiğini ve ülkemizin kalkınma yolunda önemli başarılara imza atmakta olduğunu kaydetti.

Kılıç, üniversitenin fizikî yapılanmasını büyük oranda tamamladığını, fakülteleri, yüksekokulları, meslek yüksekokulları, enstitüleri, araştırma merkezleri, laboratuvarları, kütüphaneleri, müzesi, sosyal alanları, alt ve üst yapısıyla modern bir üniversite görünümüne kavuştuğunu ifade etti.
Gelişim yolunda attığı adımlara yenilerini ekleyen üniversitenin, çağın ihtiyaçlarına uygun yeni ve özgün birimleri süratle bünyesine katmakta olduğunu vurgulayan Kılıç, bu anlamda, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi personeline ve öğrencilerine en iyi çalışma, beslenme ve barınma imkânlarını sunma gayreti içinde olduklarını belirtti.

Yükseköğretim kurumları arasında saygın bir noktaya ulaşan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin, akran üniversiteler arasında kalite standartlarıyla farkını ortaya koyduğunu ve köklü üniversitelerle yarışır hale geldiğini söyleyen Rektör Kılıç, uluslararası alanda “yerelden kopmadan evrenseli yakalamak” misyonuyla hareket ederek birçok yükseköğretim kuruluşuyla ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye de devam etmekte olduklarını kaydetti. 

Mükemmellik belgesi niteliği taşıyan ‘Diploma Eki Etiketi' ve ‘AKTS Etiketi’ sahibi bir Yükseköğretim Kurumu olduklarını, yurt içinden ve yurt dışından öğrenci ve akademik personel anlamında tercih edilirliğini her yıl arttıran bir konuma yükseldiklerini belirten Kılıç, "Bununla birlikte, ulusal ve uluslararası sempozyumlar, konferanslar, seminerler, paneller ve sergilerle üniversitemizin adını beş kıtada duyurmuş bulunmaktadır. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya’dan dünyaya açılan önemli bir pencere, entelektüel bir ses, güçlü bir değer olma yolunda engel tanımayan bir bilim ve kültür merkezidir." dedi.