Kapadokya Meslek Yüksek Okulunun Erasmus+ Stratejik Ortaklık Programı kapsamında gerçekleştirdiği “No GDO” projesinin altıncı toplantısı yapıldı.
Ardından ise “Obezite ve Diyabete Karşı NO GDO” poster yarışması ile proje logo yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi.
Erasmus+ Programı kapsamında Kapadokya MYO koordinatörlüğünde ve Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kapadokya Gelişim Derneği, Kırşehir İzcilik ve Spor Derneği, Duisburger Werkkiste (Almanya) ve Buckinghamshire New University (İngiltere) bünyesindeki CETAL Enstitüsü ortaklığı ile yürütülmekte olan “No GDO” projemizin altıncı toplantısı 09-10 Nisan tarihlerinde yüksekokulumuzun Mustafapaşa yerleşkesinde yapıldı.
Beslenme bozukluklarına bağlı obezite ve diyabet hastalıkları konusunda toplumu bilinçlendirmek, farkındalığı arttırmak ve bireyleri sağlıklı beslenmeye yönlendirmek amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında yüksekokul öğrencilerimiz arasında düzenlemiş olduğumuz dereceye girenlere ödül olarak bisikletleri teslim edildi.
Projemizin amacı uluslararası bir çalışma platformu oluşturarak obezite ve diyabet konularında öncelikle bölgemizde bulunan ilköğretim okulları, orta öğretim okulları, yüksekokulun öğrencileri ile ailelerinin ve öğretmenlerin farkındalığını arttırmak, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak ve fiziksel egzersiz yapmayı bir yaşam biçimi haline getirmek; risk grubundaki bireyleri ise tespit ederek takip etmek ve alınması gereken önlemler konusunda bilgilendirmek.
Bu çerçevede İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte öğrenciler arasında taramalar yapmış ve yabancı ortaklarımızın bu alandaki deneyimleri incelendi. 
Bundan sonraki süreçte başarılı uygulamaların uyarlanması, bir web sitesi oluşturulması yoluyla yurt genelinde ve proje ortaklarımızın ülkelerinde Obezite ile diyabet konularında her yaşa hitap edilmesi, bir eğitim ve beslenme müfredatı hazırlanması gerçekleştirilecek.