NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu yapılan okullara “Bilişim Teknolojileri Rehberliği” görevlendirmeleri yapılacak.

Bilim Teknoloji Rehberliği görevlendirme şartlarında değişiklikler yapıldı. Daha önceki yıllarda verilen 180 saatlik Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Eğitimi Kurs belgesi geçerliliğini yitirmiş olup Fatih Projesi kapsamında 100 saatlik  “Fatih Projesi BT Rehberliği”  hizmet içi eğitim faaliyeti belgesi olanlar “Fatih Projesi BT Rehberi” olarak görevlendirilebilecek.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olanlar Hizmet içi Faaliyete alınmadan  “Fatih Projesi BT Rehberi” olarak görevlendirilecek. Branşı Bilişim Teknolojileri olmayan öğretmenlerden (Sınıf Öğretmenliği hariç) görev almak isteyenler başvuranlar arasından ilçe ihtiyacı, norm durumu, ders saati sayısı ve daha önce BT Rehber Öğretmenliği yapmış olanlar öncelikle dikkate alınarak seçim yapılacak. Eğitim Günlük 8 saat olarak 10 Şubat 2016 tarihine kadar Ahi Evran Mesleki ve Teknik Lisesi Uzaktan Eğitim Merkezinde verilecek. Eğitime ilçelerden katılmak isteyenler için yolluk yevmiye ödemesi yapılacak.