Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör adaylarının tamamı 26 Temmuz'da ki Rektörlük seçimlerine iddialı giriyor. Öyleki tüm adaylar seçimlerde kendilerini daha şanslı görüyorlar.

Prof. Dr. Mazhar Bağlı diğer adaylara göre seçim sürecine biraz daha geç dâhil olsa da kendi deyimiyle oldukça iddialı görünüyor.

Çeşitli ittifaklarla gücünü artıran ve yarışta ben de varım diyen Prof. Dr. İsmail Bekçi de yine yarışın en şanslısı olduğuna inanıyor.


Yaklaşık iki aydır her bir öğretim üyesini birkaç defa ziyaret eden Prof. Dr. Çetin Pekacar için de durum farksız. 

Şu anki Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın desteğine güvenerek sahaya inen Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem de son ana kadar taşların yerine oturmasını bekliyor.

Nevşehir HBV Üniversitesinde daha önce çalışmadığı ve öğretim üyeleri tarafından çok da tanınmadığı halde halde Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın seçim sürecinde önemli bir aday olarak neden değerlendirildiği sorusunun cevabı ise galiba yerel dinamiklerde gizli.

Bağlı’nın basın açıklamasında Nevşehir halkının en itibar ettiği önemli kanaat önderlerinin ve İlim Yayma Cemiyeti’nden tutun Enderun Eğitim Vakfı’na, Semerkant Vakfı’ndan tutun Mahmut Sami Ramazanoğlu Vakfı’na kadar önemli sivil toplum örgütlerinin tamamının hazır bulunduğu ve kendisine destek verdiği basın açıklaması bir anlamda Prof. Bağlı’yı işaret ediyor.

Öğretim üyeleriyle yaptığı bire bir görüşmelerde, üniversite içerisinde kronikleşmiş bulunan pek çok sorunun eski yönetimin bir biçimde parçası olmuş hiç kimseyle aşılamayacağına inanan, mevcut durumdan rahatsız öğretim üyelerinin yabana atılmayacak bir yekûn teşkil ettiğini de Bağlı artık görmüş durumda.

Seçim çalışmaları için Nevşehir’de bulunduğu her günü şehrin önde gelenleriyle ve her cenahtan sivil toplum örgütleriyle geçiren, iftar ve sahur toplantılarında Nevşehir denilince akla gelecek kim varsa hemen hepsiyle bir biçimde bir araya gelmeye çalışan Bağlı; gösterdiği performansla dikkat çekiyor.

Ak Parti MKYK üyeliği ve milletvekilliği tecrübelerinin burada Bağlı’yı öne çıkaran hususiyetler olarak değerlendirilmesi mümkün. Zira gündüz öğretim üyeleriyle bir araya gelen Bağlı’nın, iftar ve sahur programlarıyla da yerel aktörleri dinlediği anlaşılıyor.

Elbette uzun soluklu ve pek çok safhadan oluşan zorlu bir seçim yaşanıyor. Sürecin önemli safhalarından birisi olan seçimler sonrası YÖK’ün atacağı adımlar var ve tabii son sözü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN söyleyecek. 

FİB Haber Merkezi ailesi olarak biz de tüm Nevşehir halkı gibi seçilecek olan kişinin ilimiz ve üniversitemiz için hayırlısı olmasını diliyoruz.