Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Fen Edebiyat Fakültesinde görev yapan araştırma görevlileriyle tanışma ve kaynaşma toplantısında bir araya gelerek kendilerinin istek ve taleplerini dinledi.

NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda araştırma görevlileri ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, şehrin, bölgenin ve ülkenin beklentileri doğrultusunda üniversite olarak hep birlikte çalışacaklarını söyledi.

Aktekin, “Üniversitemiz Türkiye’nin farklı üniversitelerinde ve bir çok farklı ülkede alanlarında lisans, yüksek lisans ve doktorasını en iyi şekilde yapmış güzel ve başarılı bir kadroya sahip.  Bildiğiniz üzere üniversitelerin sayısının artması bilim ve akademi dünyasına çoğulculuğu getirmesiyle birlikte, bulunduğu şehrin ve bölgenin kültürel, sosyolojik, ekonomik ve entelektüel açılardan da gelişmesine büyük katkıları vardır. Beklenen bu faydaların gerçekleşmesi de bizlerin yapacağı güzel ve başarılı çalışmalara bağlı. Eğer bizler bulunduğumuz üniversitede akademik üretime mesai harcayarak çalışmalarımızı yayınlara dönüştürüp şehrin ve bölgenin kültürünü, sanatını, tarihini ve sahip olduğu bütün değerlerini en iyi şekilde ortaya çıkarıp geliştirirsek işte o zaman bu beklentileri karşılamış oluruz.

Gördüğüm kadarıyla sizlerin de alanlarınız üzerinde önemli çalışmalarınız var ve bunlar bizler için kayda değer çalışmalar. Şahsım ve üniversite olarak, sizlerin bu çalışmalarınızı her zaman daha iyi şekilde yapabilmeniz açısından imkânlarımız doğrultusunda desteklemeye devam edeceğiz. Sizlerden beklentimiz nitelikli çalışmalar, başarılı yayınlar ve projelere imza atmanız. Diğer taraftan alanımızda uzmanlaşırken, alanımız dışında farklı alanlarda da kendimizi geliştirmeyi ihmal etmeyelim. Multidisipliner çalışmalar için farklı bölümlerden meslektaşlarımızla işbirliği yapalım. Pandemi nedeniyle bu sene yeni eğitim – öğretim yılına da uzaktan eğitimle başlayacağımız için alt yapımızı güçlendirdik. Sizlerden beklentimiz dijital ve pedagojik yeterliliğinizi yeniden gözden geçirerek bilgi ve becerilerinizi güncellemeniz, varsa eksikliklerinizi tamamlamanızdır” diye konuştu.

Rektör Aktekin’in konuşmalarının ardından alanları ve yürütmekte oldukları çalışmalar hakkında bilgi veren araştırma görevlileri, yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlıklar kapsamında istek ve talepleriyle birlikte görüşlerini dile getirdiler.