Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, meslek yüksekokulu (MYO) müdürleriyle istişare toplantısında bir araya gelerek yeni eğitim-öğretim yılına yönelik hazırlıkları değerlendirdi. 

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında NEVÜ Kozaklı Meslek Yüksekokulunda düzenlenen istişare toplantısına; Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Acıgöl Teknik Bilimler MYO, Avanos MYO, Gülşehir MYO, Hacıbektaş MYO, Sağlık Hizmetleri MYO, Nevşehir MYO, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO, Kozaklı MYO, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürleriyle birlikte bazı araştırma merkezi müdürleri ve daire başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Aktekin, şehrin üniversiteden beklentilerine değinerek özellikle MYO’ların bu beklentilerin karşılanmasında büyük önem arz ettiğini söyledi. Aktekin, “Üniversite olarak şehrin bizlerden beklentilerinin büyük olduğunun farkındayız ve bu beklentileri hep birlikte yerine getirmek için çalışacağız. Üniversitelerin görevleri sadece eğitim-öğretim değil, aynı zamanda bulunduğu şehrin ve bölgenin sahip olduğu değerlerine sahip olarak gelişip kalkınmasına katkı sağlamaktır. Bu bağlamda bulunduğumuz şehrin ve bölgenin başlıca üretim ve geçim alanlarını da turizm, hayvancılık ve sanayi oluşturmakta olup, üniversite olarak biz de bu üç ana değerler üzerindeki çalışmalarımıza büyük önem vereceğiz. Bunu yaparken de özellikle meslek yüksekokullarımıza ve siz değerli hocalarımıza büyük görevler düşmekte. Öğrencilerimizi aldıkları eğitimle birlikte bilgili, becerili, tutumlu ve değerlere sahip çıkan birer birey olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Bu kapsamda yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte başta MYO’larımızın bölüm ve programlarını yeniden gözden geçirip güncelleyerek eksikliklerimizi en hızlı şekilde tamamlayacağız. Ortaya koyacağımız proje ve çalışmalarımızı da kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra bölge üniversiteleriyle işbirliği içerisinde yürüteceğiz” diye konuştu.

Yeni eğitim-öğretim yılına yönelik hazırlık çalışmalarının değerlendirdiği toplantı sonunda Rektör Aktekin, Kozaklı MYO’yu gezerek incelemelerde bulundu.