Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, mezuniyet hatırası için üniversite kampüsünde fotoğraf çektiren öğrencileri makamına davet ederek kendilerine kahve ikramında bulundu.

Pandemi nedeniyle eğitim- öğretim dönemini uzaktan eğitimle tamamlayarak mezun olan NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümün son sınıf öğrencisi Elif Civlez, Derya Yeşilkaya ve Sedef Gençtir,  mezuniyet işlemleri için üniversiteyi ziyaret etti. Üniversitede geçirdikleri güzel günlerini yâd eden öğrenciler, mezuniyet törenlerinin iptal edilmesinden dolayı da mezun olmanın heyecanını ve sevincini buruk da olsa yaşamak için kampüsün farklı noktalarında mezuniyet hatırası olarak fotoğraf çekindiler.  

Aktekin, Öğrencileri Tebrik Ederek Başarılar Diledi

Kampüsün değişik noktalarında hatıra fotoğrafları çektiren öğrencileri gören Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, kendilerini Rektörlük makamına davet ederek kahve ikramında bulundu.

Öğrenciler ile bir süre sohbet eden ve bundan sonraki hayatlarında kendilerine başarılar dileyen Rektör Aktekin, 2019-2020 eğitim-öğretim yılını uzaktan eğitim süreciyle tamamlamak zorunda kalmalarıyla birlikte öğrencilerin mezuniyet sevincini ve heyecanını da yaşayamamanın burukluğu içerisinde olduklarını dile getirdi.  

Aktekin, “Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan salgın nedeniyle bu sene eğitim-öğretim yılımızı öğrencilerimizden ayrı kalarak tamamlamak zorunda kaldık. Bununla birlikte mezuniyet törenlerinin iptal olması da mezun olan siz öğrenci arkadaşlarımızın sevincini ve heyecanlarını ister istemez etkiledi. Şahsım ve üniversitem adına yine de tüm mezun olan öğrencilerimizin ve ailelerinin bu haklı taleplerini en içten dileklerimle paylaşıyor, bundan sonraki hayatlarınızda başarılar diliyorum. Üniversitemizin birbirinden değerli hocalarının sizlere vermiş olduğu eğitim ve sizlerin de sahip olduğunuz bilgi ve becerilerinizle daha güzel yerlere geleceğinize inancım tamdır” diye konuştu.

Üniversiteden aldıkları eğitim sayesinde çalışma disiplini kazandıklarını ve hayatta daha emin adımlarla ilerlediklerini belirten öğrenciler ise, Rektör Aktekin’e davetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Rektör Aktekin daha sonra öğrencilere, Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil'in 'Gençlerle Başbaşa' isimli kitabını hediye etti. 

Haberler