“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” gibi veciz bir kelamın yüzyıllardır dilden dile “hürmetle” dolaştığı kadim bir kültürün sahibi olan Milletimiz; “öğrenmenin ve bilmenin” önemine dair güçlü değerler atfetmektedir.
Milletimizin bekası, istiklali ve istikbali için hayatını adayan; Modern Türkiye Cumhuriyetinin Kurucu Önderi ve Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk de; “En büyük savaş, cahilliğe karsı yapılan savaştır”, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” gibi modern zamanlarda bizlere ışık tutan, eğitime güçlü önem atfeden veciz ilkeler koymuştur.
Ortak kültürel değerler içinde birlikte yaşama idealine sahip bir toplumu işaret eden Millet olma bilinci ise; üretilen bilgi ve kültür birikiminin nesilden nesile en uygun şekilde aktarılması sayesinde gerçekleşir. Bunun sağlanmasındaki en önemli aktörler de; eğitimin önderleri olan öğretmenlerdir.
Gençlerimizi ve çocuklarımızı emanet ettiğimiz, onları; “iyi, güzel ve doğru” ideali ile titiz, özenli ve sabırlı bir şekilde geleceğe hazırlayan öğretmenler; ülkemizin yüksek uygarlık düzeyine çıkması, iyi yetişmiş, donanımlı bir neslin oluşması için kutsal bir görevin sahipleridirler.
Yurdun dört bir yanında kendilerini eğitime ve öğretime adamış öğretim elemanlarımızın ve tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en iyi dileklerimle kutlar; tüm öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımı sunarım.