Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, kültür ve inanç turizmiyle içe içe olan Nevşehir’in tarım alanında patates üretimiyle birlikte kayadan oyma doğal soğuk hava depolarıyla da  önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Danışmanı ve Genel Sekreter Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz ile birlikte ve Çat Belde Belediye Başkanı Kamil Duru eşliğinde Nevşehir merkeze bağlı Nar beldesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren Öz Güngör Tarım Tohum Nakliyat Ltd. Şti.’ni ziyaret etti.

Rektör Bağlı ve beraberindekileri ziyaretlerinde Öz Güngör Tarım ortakları Hacı Güngör, Osman Güngör ve Cuma Güngör kardeşler karşıladı.
Firmanın patates sektöründe ortaya koydukları üretim ve depolama alanında sahip oldukları kapasite hakkında kendilerine bilgi alan Rektör Bağlı, daha sonra firmanın kendi kullandığı ve 40 bin ton kapasiteli kayadan oyma doğal patates depolarında incelemelerde bulundu.

Rektör Bağlı, Türkiye’nin patates ihtiyacının büyük bir kısmını sağlayan Nevşehir’in,  kültür ve inanç turizmden sonra tarım alanında da önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Bağlı, özellikle bölgede bulunan kayadan oyma doğal soğuk hava depolarının başta patates olmak üzere narenciyenin doğal ortamda bozulmadan saklanmasında da ayrı bir faktöre sahip olduğuna vurgu yaptı.