Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesislerinde, gerçekleştirilen programda, gazetecililerle tanıştıktan sonra bir konuşma yapan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı “Bugün burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Yerel basın bizim için çok önemli. Biz millet olarak yerel basını millî mücadeleden beri biliyor ve takdir ediyoruz. Yerel basın, yabancı parmağı değmemiş tek hür basınımızdır. Tabi bazı eksiklikleri ve sermaye sıkıntıları olabilir. Fakat Cumhuriyetin kurulmasında, Gazi Mustafa Kemal ve Osmanlı zamanında, yabancı müstemlekeye karşı duran İstanbul sermayesi ve basını değil, yerel basındı; yani sizlerdiniz. Bu nedenle sizlerin yaptığı meslek, çok saygı duyulması gereken ve çok önemli bir meslek, sizler de bu mesleği devam ettiriyorsunuz. Bu sebeple sizi bir kez daha tebrik ediyor, geçmişte bu mesleği yapanları da hayırla yâd ediyorum.” dedi.

Yerelde görev yapan basın emekçilerinin, önemli sorunları olduğunu bildiklerini, özellikle sermaye eksikliği ve verilen hizmet maliyetinin yüksek olduğunu ifade eden Rektör Bağlı, bu ve benzeri sorunların yerel basının güçlenip büyümesine engel olduğunu ve istenilen şartlarda çalışılamadığını da söyledi.

Devlet büyüklerinin yerel basının sorunlarına vakıf olduğunu söyleyen Mazhar Bağlı, bu konuda mutlaka bir adım atılacağına inandığını belirterek “Mesela kamu ilanları ve reklam payları dağıtılırken, yerel basına pozitif ayrımcılık yapılabilir.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Nevşehir'de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri, kendilerini davet ettiği için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’ya teşekkür ederek kendisinin rektör olarak atanması ile birlikte üniversite üzerinde beliren pozitif enerjinin Nevşehir'e katkı sağlayacağına inandıklarını ifade ettiler.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, ​Kahvaltılı tanışma toplantısı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toplantıya Nevşehir Gündemin Adresi www.fibhaber.com adına FİB Haber Merkezi Genel Koordünatörleri Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal katıldılar.

Kahvaltının ardından toplantı toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.