Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ertan Özensel ve Prof. Dr. Fatma Karipcin ile birlikte, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz’ı ziyaret etti.

Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz’ı makamında ziyaret eden Rektör Bağlı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 10-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında ortaklaşa düzenlenecek olan ‘Uluslararası Toplumsal ve İktisadi Araştırmalar Kongresi (UTİAK)’ hakkında görüşmelerde bulundu.

Genel Müdür Ayaz ile bir süre görüşen Rektörz Bağlı, ziyaret sonunda günün anısına Ayaz’a plaket takdiminde bulundu.

Ortadoğu’da Göç Hareketleri ve Değişen Dinamikler

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi işbirliğinde ve ev sahipliğinde 10-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında ‘Ortadoğu’da Göç Hareketleri ve Değişen Dinamikler’ başlığı adı altında yapılacak kongrede; ‘Göç ile İlgili Kavramlar Teoriler, Uygulamalar’, ‘Göç Hareketlerinin Toplumsal Etkileri’, ‘Göç Hareketlerinin Siyasal Etkileri’, ‘Göç Hareketlerinin Ekonomik Etkileri’, ‘Medyada Sığınmacı Mülteci/Göçmen Algısı’, ‘Dünyada Göç Yönetimi’, ‘Göç Hareketinin Ulusal ve Uluslararası Hukuktaki Yeri’, ‘Göç, Sağlık ve Sosyal Hizmetler’, ‘Göç ve Din’, ‘Göç, Edebiyat ve Müzik’ ile ‘Kayıp Mülteci Çocukları’ konuları ele alınacak.