FİB Haber/ Özel - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde 2016 yılında yapılacak rektörlük seçimleri yaklaşırken nefesler tutuldu.

Ticaret Odası , Ticaret Borsası , Cumhurbaşkanlığı , Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından şimdi gözler Üniversite Rekötrlük seçimlerine çevrildi. 

Rektörlük seçimi yaklaşıyor!

4 yılda bir yapılan rektörlük seçimlerinde; bir rektör en fazla 2 dönem görev yapabiliyor. Bu yüzden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde halen bu görevi sürdüren Prof.Dr.Filiz Kılıç'ın 2 dönemini doldurmasından dolayı aday olmaması bekleniyor.

Rektör Kılıç Aday Olabilecek Mi ?


Rektör Kılıç , 2008 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurucu rektörlüğüne atanmıştı. 2012 yılında yapılan Rektörlük seçimlerinde yeniden Rektör seçilen Kılıç'lı dönem 2016 da sona eriyor.

2016 Ağustos ayı içerisinde yapılması beklenen rektörlük seçimlerine doğru halen bu görevi sürdüren Prof.Dr.Filiz Kılıç'ın 2 dönemini doldurmasından dolayı aday olmaması bekleniyor. Fakat bu konuda edindiğimiz bilgilere göre NEHÜ'ye ilk dönem atama ile gelen Rektör Kılıç'ın bunun için ilk dönem seçim yapılmadığı için, Rektörlük için 2 Dönem kuralı kapsamında bu seçimlerde de aday olmak için YÖK nezdinde girişimlerde bulunduğu belirtiliyor.

NEHÜ için 2016 yılı Haziran'ında YÖK tarafından seçim takviminin açıklanması beklenirken seçimlerin  Ağustos ayında yapılması bekleniyor.

Yapılacak Seçimlerin ardından en yüksek oy alan 6 adayın ismi YÖK’e bildirilecek. YÖK de sayıyı 3'e indirip, içlerinden birinin atanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 3 aday içinden belirlenecek isim, NEHÜ Rektörü olarak Eylül ayı gibi atamasının yapılması bekleniyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde Eylül 2015 itibariyle 200-220 civarında bulunan öğretim üyesinin oy kullanması bekleniyor.

Seçim süresine kadar yapılacak yeri öğretim üyesi atamaları bu sayıyı değiştirebileceği belirtildi.Ayrıca rektörlük bitimine 6-7 gibi aylık bir süre kalmasına rağmen yeni atamaların yapılması ne kadar etik tabiki bu tartışılır.

Adaylık İçin Süpriz Bir İsim Geliyor...!

Üniversitemiz içerisinde görev yapan Şevki Özgener, İsmail Bekci, Erdoğan Çiçek, Mehmet Dursun Erdem , Zülfikar Durmuş gibi isimler daha şimdiden zikrediliyor. Bu isimlerin dışında güçlü ve süpriz bir adayın ismi de kamuoyunda merakla bekleniyor...


 ‘ ADAYLIK İÇİN FARKLI İSİMLERLE GÖRÜŞMELER YAPILIYOR ‘

Rektörlük seçimlerine yaklaşık 8 ay gibi bir süre kala Rektör adaylığı için farklı isimlerle görüşmeler yapılırken; bu manada akademisyenlerle ve siyasilerle, STK başkanlarıyla ve şehrin önde gelen isimleri ile görüşmelerinde yakında başlaması bekleniyor. 



Prof. Dr. Filiz Kılıç Kimdir ?

1964 yılında Avanos'ta doğdu. Hacettepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını tamamladı. 1987 yılında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladığı Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde 1995 yılında yardımcı doçent, 2005 yılında da profesör unvanını almaya hak kazandı. Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Müdürlüğü, GÜADEK (Gazi Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu) üyeliği, Yönetim Kurulu Üyelikleri, Bölüm Başkan Yardımcılığı, Proje başkan ve yardımcılıkları görevlerinde bulundu. Bazı televizyon ve radyo programlarının hazırlanmasında katkıları oldu. 2008 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurucu rektörlüğüne atandı. Halen bu görevi sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir.