Davet üzerine Hitit Üniversitesine giden Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı Hitit Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Reha Metin Alkan karşıladı. Rektör Alkan ile bir süre görüşen Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, daha sonra konferans vereceği ve üniversitenin akademik personeli ile öğrencilerin hazır bulunduğu Rektörlük Konferans Salonuna geçti.
Konferansa konuşmacı olarak katılan ve  ‘Üniversitenin Turizme ve Turizmin Üniversiteye katkısı’ konusunda sunumda bulunan Rektörümüz Kılıç, birçok ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasında lokomotif sektör konumunda olan turizmin, ülkelerin kalkınmasında önemli fonksiyonu olan temel alanlardan biri haline geldiğini söyledi.
Rektörümüz, sunumunda petrol, gıda ve otomotiv endüstrilerinin gelirlerini aşan turizm sektörünün, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomik sektörü unvanını taşıdığını belirtti. Konuşmasının devamında turizm eğitiminin önemine değinen Prof. Dr. Filiz Kılıç, turizm eğitiminin turizm hareketini ve ekonomisini halka ve öğrenim gören gençliğe öğreterek, turizm konusunda bilgili, kalifiye personel ve yönetici yetiştirilmesini amaçlayan çalışmalar bütünü olduğunun altını çizdi.  

Rektör Kılıç: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Türkiye Üniversiteleri Arasında Bir “Sempozyumlar Üniversitesi” Olarak Anılmaktadır

Üniversite ve turizm işletmelerinin rollerine dikkat çeken Rektörümüz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bilimsel ve teknolojik bilgi üretimi ile bilimsel gelişmenin temel kaynağını oluşturan üniversiteler ile ekonomi içerisindeki olumlu ekonomik etkileri dikkate alındığında turizm sektörü arasındaki karşılıklı işbirliğinin önemi anlaşılmaktadır. Üniversitelerin turizm sektörü üzerinde etkileri söz konusu olabileceği gibi, turizm sektörünün de üniversiteler üzerinde etkileri söz konusu olabilecektir.
Biz de, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak kurulduğumuz günden bu yana bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda kendimizi konumlandırma gayreti içinde olduk. Rektör olarak atandığım günden bu yana Kapadokya bölgesinin Kongre turizmi ve İnanç turizmi merkezi olabileceğine inandım ve çalışmalarımızı bu vizyon doğrultusunda gerçekleştirdik. Şu anda üniversitemiz kendi bünyesinde yaptığı sempozyum ve bilimsel toplantılarla Türkiye üniversiteleri arasında bir “sempozyumlar üniversitesi” olarak anılmaya başladı. Ancak bizim hedefimiz bunun çok daha ötesindedir.
Üniversite olarak bölgemizin kongre turizmi için ne denli müsait olduğunun bilincindeyiz. Aslında üniversite olarak bizim bu kadar büyük çapta bir kongre merkezine ihtiyacımız yoktu. Bu kongre merkezinin 3’te 1’i büyüklüğünde bir kongre merkezi pek ala üniversitemize yetebilirdi. Ancak bölgemizin Kongre merkezine olan ihtiyacını çok iyi bildiğimiz için üniversitenin bu yatırımının bölgeye de hitap edebilir çapta olmasını arzu ettik.  Bu kongre merkezine üniversitemiz 30 milyon yatırmıştır ve bu rakam üniversitemizin şimdiye kadarki yaptığı en büyük yatırımdır. Kongre merkezimiz toplamda 3000 kişiye yakın kapasitededir. Ayrıca, 150 kişi kapasiteli 3 adet workshop salonu mevcuttur. Aynı zamanda salonlarımız simultane tercüme olanağına da sahiptir. Tüm bu özellikleriyle Kongre ve Kültür merkezimiz her seviyede uluslararası toplantılara ev sahipliği yapabilecek yeteneğe sahiptir” diye konuştu.
Etkinlik sonunda Rektörümüze konferansa konuşmacı olarak katılımlarından dolayı teşekkür eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektörümüze plaket takdiminde bulundu.