Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin (KÜNİB) 5. Olağan Kongresine katıldı.

KÜNİB 5. Olağan Kongresi; Türkiye, İran İslam Cumhuriyeti, Azerbaycan ve Gürcistan’dan devlet adamları, bürokratların ve akademisyenlerin katılımıyla İran’ın köklü şehirlerinden Tebriz’de gerçekleştirildi.

Üniversitelerin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla düzenlenen kongrede gerçekleştirilen panelde panelist olarak yer alan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, KÜNİB’e üye ülkeler arasında bir akreditasyon çalışması yapılması gerektiğine işaret etti. Rektörümüz, “Bologna Süreci’ni de gözeterek Kafkasya’daki ülkelerin bir akreditasyon süreci başlatmaları gerekiyor. Bu nedenle bağımsız bir akredite kurumu oluşturmak mümkündür. Çok genel bir başlık altında, her ülkenin geleneksel değerlerini de koruyan, çok alt başlıklara inmeden denklik sağlamak adına esnek olunmalıdır” diye konuştu.

Rektörümüzün ortaya koyduğu proje önerisinin gerekliliğine değinen  Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, “KÜNİB, özellikle bu coğrafyadaki eğitim kurumları arasındaki akreditasyon çalışmasını bir an önce başlatarak ciddi mesafeler alabilir” dedi. Kapıcıoğlu, V. Olağan Kongre’de bu konunun masaya yatırılmasının ardından gelecekte atılabilecek adımlar olabileceğini kaydetti.

Akreditasyon ile ilgili görüşlerini dile getiren KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz da Rektörümüzün bu talebinin gerekliliğine değinerek “Çok yakın zamanda Kalkınma Bakanlığımız tarafından açıklanan verilere göre KÜNİB’in olduğu bölgelerde ‘uluslararasılaşma’ açısından öğrenci hareketlerinin çok yoğun olduğu belirtildi. Bu durum KÜNİB’in kurduğu ilişkiler ve Mevlana Programı’nın hareketliliği ile bölgede bir akreditasyonu zorunlu hale getiriyor. Bu noktada Filiz hanım’ın söylediklerine katılıyorum. Bologna Süreci’ni bir tarafa atmadan, bölge ülkelerinin bir akreditasyon süreci başlatmaları gerekiyor” dedi.