Resepsiyona; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen,  Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Kazakistan'ın Nevşehir Fahri Konsolosu Halil Uluer, yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda üst düzey yetkili katıldı. 

 

Kazakistan ile ilişkilerin bir kardeşlik ilişkisi olduğunun ifade edildiği Resepsiyonda, Türkiye ve Kazakistan’ın iki ayrı coğrafyada yaşayan, aynı dili, dini, kültür ve bir çok şeyi paylaşan Bir Millet olduğu vurgulandı.

 

Kazakistanlı yetkililer tarafından, Bağımsızlığının 21. yıl dönümünü ve Milli Gününü Türkiye'de kutlamaktan duyulan memnuniyet dile getirilerek Kazakistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişimine değinildi. Bağımsızlığını kazandığı günden bu güne en büyük destekçilerinin dost ve kardeş ülke Türkiye olduğu belirtilerek Kazakistan'da Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev önderliğinde atılan cesur adımlarla ekonomik ve siyası reformlar yapıldığı, hukuki altyapının oluştuğu ve ülkenin kısa zamanda dünya ülkeleri arasında önemli bir düzeye geldiği  kaydedildi.