Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, yapımı tamamlanmak üzere olan Kültür ve Kongre Merkezinde incelemelerde bulundu.

Rektör Kılıç: Yeni Kültür ve Kongre Merkezimiz ile Ulusal ve Uluslararası Birçok Etkinliğe Ev Sahipliği Yapacağız...

Rektör Kılıç, Kültür ve Kongre Merkezinin her türlü ulusal ve uluslararası kongre, seminer, toplantı, konferans ve kültürel etkinliğinin düzenlenmesine olanak sağlayacak biçimde tasarlandığını söyledi. Rektör Kılıç, kısa zamanda tamamlanacak olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinin kullanım açısından mükemmel bir mimari ve teknik alt yapıya sahip olduğunu belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Genel Sekreter Sibel Akbaş, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Önder Karatekin ile üniversite ana yerleşke içerisinde yapım işi tamamlanmak üzere olan Kültür ve Kongre Merkezini gezerek incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Kılıç, “Nevşehir’in sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak yine bölgemizin ulusal ve uluslararası kongre, seminer, toplantı, konferans ve kültürel etkinlik gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapabilmesine imkân sağlayacak Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezi nihayet tamamlanmak üzere.

Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinin hizmete girmesiyle birlikte gerek üniversitemizin gerekse şehrimizin bilim, kültür ve sanat yaşamına büyük katkı sağlayacağımız gibi, üniversitemiz ve şehrimiz burada düzenlenecek birçok önemli etkinlikle adından ulusal ve uluslararası düzeyde daha çok söz ettirecek” dedi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi 20.000 metrekare alan üzerine inşa edildi. 1 adet 1275 kişilik salon, 1 adet 400 kişilik ve 2 adet de 226 kişilik olmak üzere toplamda 4 adet salonun yer aldığı Kongre ve Kültür Merkezimizde ayrıca 2 adet kafeterya, 1 adet mutfak ve yemekhane, 70 araçlık kapalı otopark, idari bölüm ve fuaye salonu yer alıyor.

Ulusal ve uluslararası her türlü etkinliğe ev sahipliği yapabilecek donanımda inşa edilen Merkez, iki kattan oluşuyor ve 4 salonu da amfi tiyatro şeklinde dizayn edildi. Akustik özelliğe sahip olan salonlarda,  profesyonel sahneler, ses ve ışık sistemleri yer alıyor.