Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, , 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü tercih eden birinci sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Rektör Kılıç, öğrencilere gerek eğitim, gerekse iş hayatlarında başarılı olabilmeleri için daima kısa, orta ve uzun vadeli palanlarının ve hedeflerinin olması tavsiyesinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç konuşmasında, “Öncelikle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini tercih ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Sizler Türkiye’nin çok farklı yerlerinden buraya geldiniz. Hepinizin gözünde heyecan, istek ve okuma arzusu görüyorum. Sizler bizlere ailelerinizin birer emanetisiniz. Her zaman dediğim gibi sizler de artık Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ailesinin birer bireyisiniz” dedi.  

Başarıya Ulaşmak İçin Daima Gayretli ve Disiplinli Olun

Nevşehir’in huzurlu, güzel ve yaşanabilir bir şehir olduğunu söyleyen Rektörümüz, “ Üniversitelerin amacı sadece bir şeyler öğretmek değil, her alanda sizleri hayata hazırlamaktır. Bu nedenle hayatın her alanında girişimci olun, kendinizi daima geliştirerek yaptığınız işi ‘En iyi ben yapacağım’ düşüncesiyle hareket edin. Başarıya ulaşmak için de daima gayret ve disiplinli olmanız gerekir. Günümüz şartlarında başarılı olan insan daima mutlu ve huzurlu olur. Sizler gerçekten de çok şanslı öğrencilersiniz. Çünkü, bir çok medeniyetin izlerini taşıyan, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada barındıran Kapadokya gibi turistlik bir şehirde eğitim imkanı buldunuz. Bölgemizin turizm bölgesi olması da sizler için özellikle yabancı dilinizi geliştirmek isteyenlere büyük bir avantaj. Derslerinizi ihmal etmeyin ve özellikle yabancı dillerinizi geliştirin. Artık dünyada her kesin en az bir yabancı, hatta ikinci ve üçüncü bir dil bilmesi gerekiyor. Bunun için de gerek üniversitemiz bünyesinde bulunan başta Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEÜ TÖMER) tarafından verilen dil kurslarına, gerekse diğer dil kurslarına katılabilirsiniz” diye konuştu.

Biz Öğrenci Odaklı Bir Üniversiteyiz

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin öğrenci odaklı yönetim anlayışını benimseyen bir üniversite olduğuna vurgu yapan Rektörümüz konuşmasının devamında, “Biz öğrenci odaklı yönetim anlayışı benimseyen bir üniversite olarak sizler için çalışıyoruz. Herhangi bir sorununuz, isteğiniz olduğunda bunları gerek hocalarınıza, gerekse bizlere iletin. İmkânlarımız doğrultusunda bu sorun ve istekleri hep birlikte halledelim. Hepinizin geleceğe dair birer hedefi vardır.  Sizler bu hedefinize odaklanın ve sonradan hayatınızda ‘Keşke’lere yer vermeyin. Diğer taraftan  gerek üniversitemiz gerekse üniversitemiz bünyesinde bulunan kulüpler tarafından düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif, bütün faaliyetlere katılmaya gayret gösterin”  tavsiyesinde bulundu.

Konuşmalarının ardından öğrencilerin görüş ve önerilerini alarak sorularını cevaplandıran Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, öğrencilere sağlıklı, başarılı ve huzurlu bir eğitim-öğretim yılı temennisinde bulundu.