Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Türkiye Gazetesi’nin ‘Rektörler Konuşuyor’ sayfasının konuğu oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Türkiye Gazetesi’nde yayınlanan ‘Rektörler Konuşuyor’ yazı dizisiyle üniversiteleri tanıtan Doç. Dr. Süleyman Doğan ile bir araya geldi. Nevşehir’de ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Doç. Dr. Süleyman Doğan, yazı dizisi için Rektörümüzle birlikte üniversitemiz Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesini ve yerleşkede bulunan okul, bölüm ve tesisleri gezerek bilgi aldı.  

Rektör Kılıç; Hedefimiz Dünya Üniversiteleri Sıralamasında Yer Almak

Üniversitemiz hakkında Doç. Dr. Süleyman Doğan’a bilgi veren Rektörümüz Kılıç, 2007 yılında kurulan 41 üniversiteden biri olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin genç bir üniversite olmasına rağmen 8 yıllık gibi kısa bir sürede gerek fiziki gerekse akademik yapılanmada büyük yol kat ettiğini belirtti. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine ‘Kurucu Rektör’ olarak atandığında 3 fakülte ve 2 bin civarında öğrencinin bulunduğunu belirten Prof. Dr. Kılıç, gelinen noktada 7 fakülte, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsü, 2 yüksekokulu ve 15 bine yakın öğrencisiyle büyük bir aile olduklarının altını çizdi. Bu tabloda hayırseverlerin de büyük desteğinin olduğunu dile getiren Rektörümüz şunları söyledi: “Gerek fiziki yapılanmamız gerekse bilimsel ve akademik alanda yaptığımız çalışmalar, verdiğimiz emeğin meyvelerini aldığımızın en güzel örneğidir. Ayrıca uluslararasılaşmaya büyük önem veriyoruz. Bu anlamda birçok büyük üniversitenin elde etmek için büyük çaba sarf ettiği mükemmellik belgeleri olan Diploma Eki Etiketi ve AKTS etiketi sahibi sayılı üniversitelerden biriyiz. Bu mükemmellik belgeleri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin tescilli belgeleridir.

Üniversitemiz dünyanın kültürel ve doğal miraslarından biri olan Kapadokya Bölgesinde eğitim, araştırma ve entelektüel liderliğiyle turizm, ekonomi, sanat ve teknoloji alanlarında topluma hizmet ederek yerelden kopmadan evrensel değerlere katkıda bulunan öncü bir üniversite olma yolunda hız kesmeden ilerliyor. Bundan sonra da bilime, sanata, kültüre ve spora olan katkı ve desteğimiz artarak devam edecektir. Hedefimiz kendi ülkemizde olduğu gibi dünya üniversiteleri sıralamasında da ilkler arasında yer almaktır.”