Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, deneme amaçlı tarımsal üretim yapılan alanlarda incelemelerde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç beraberinde Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş ve Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Halil İbrahim Oğuz ile birlikte Nevşehir merkeze bağlı Uçhisar kasabasında Cihan Serhat’a ait deneme amaçlı üretim yapılan çilek bahçesini inceledi. 

Rektörümüz, Üniversitemizin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümünün üretici ile birlikte deneme amaçlı olarak; San Andreas, Albion, Portola, Cabarla ve Morterey cinsi çileklerin üretiminin yapıldığı alanı gezen Rektörümüz, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

En Uygun ve En Verimli Üretim Amaçlanıyor

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ve beraberindekiler daha sonra Avanos Kaymakamlığı ve Üniversitemiz işbirliği ile deneme amaçlı olarak tarımsal ürünlerin yetiştirildiği alana geçti. Avanos Kaymakamlığına ait arazi üzerinde bölgeye en uygun ve verimliliği arttırılmış mısır, ayçiçeği, patates, nohut, arpa ve benzeri ürünlerin yetiştirildiği sahada incelemelerde bulundu. 

Rektörümüze tarımsal üretim sahaları ve ürün çeşitleri hakkında bilgi veren Doç. Dr. Halil İbrahim Oğuz, her iki üretim sahasında deneme amaçlı üretim yapıldığını, amaçlarının bölgeye en uygun ve en verimli ürünleri belirleyerek, çeşitliliği artırmak olduğunu belirtti.