Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Cumartesi günü TRT Okul Televizyonunda canlı olarak yayınlan ‘Rektörler Anlatıyor’ konulu eğitim programı ile Pazar günü TGRT Haber Televizyonunda canlı olarak yayınlanan ‘Üniversite Tercihleri’ konulu eğitim programının konuğu oldu. 

 

Tercih edeceği üniversite ile geleceklerine yön verecek olan gençler başta olmak üzere tüm izleyicilere Nevşehir Üniversitesini ve Nevşehir’i  canlı yayında anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç,  Nevşehir Üniversitesinin 2007 yılında kurulan bir üniversite olmasına rağmen köklerinin Damat İbrahim Paşa’nın  1725’te ilk medreseyi kurmasına kadar dayandığını söyledi. 

 

Kurucu Rektör olarak göreve başladığı Nevşehir Üniversitesinde şehir ve üniversite işbirliğine büyük önem verdiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Üniversitesi ana yerleşkesi içerisinde yapılan binaların yapımında gerek Nevşehir’de bulunan, gerekse İstanbul’da bulunan Nevşehirli hayırseverlerin büyük destekleri olduğunu belirterek kendilerine teşekkür etti. Rektör Kılıç  ayrıca Nevşehir Üniversitesinde binaları yaparken Kapadokya ve peribacalarına benzeyen mimari özelliklerin yanı sıra  insan ruhuna hitap eden yapılaşmaya büyük önem verdiklerini ifade etti. 

 

Gerek Nevşehir Üniversitesinde gerekse Nevşehir’de yapılan her türlü sportif etkinlikte yer almaya büyük özen gösterdiklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç,  2. ligde yer alacak profesyonel bir basketbol takımı kurduklarını ve önümüzdeki sezondan itibaren çalışmalara başlayacaklarının müjdesini verdi.

 

Program görüntülerini izlemek için tıklayınız.