Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversitemizde öğrenim gören Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Afganistan, Somali ve Azerbaycanlı öğrencilerle bir araya geldi.

Üniversitemiz Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesislerinde düzenlenen tanışma ve kaynaşma yemeğine; Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Çetin Pekacar ve Prof. Dr. İsmail Bekci, Genel Sekreter Sibel Akbaş, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yusuf Akandere, Uluslararası Öğrenci Kabul Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çeribaş, Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEÜ TÖMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Filiz Meltem Erdem Uçar, Öğrenci Konseyi Başkanı İlhan Aktaş ve üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrenciler katıldı.

Tanışma ve kaynaşma yemeğinde konuşan Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Kabul Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çeribaş, üniversitemizde öğrenim gören ve Türkçe öğrenen öğrenciler ile gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini tercih eden öğrencilerle daima gönül bağı içerisinde oldukları ifade eden Rektörümüz, misafir öğrencilere derslerine çok çalışmaları ve Türkçeyi en güzel şekilde öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.  

Rektörümüz, ‘Sizler Suriye, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Afganistan, Somali ve Azerbaycan’dan gelerek üniversitemizin birer bireyi oldunuz. Kültür ve kan bağı açısından çoğunuzla ortak bağlarımız bulunmakta. Özellikle yemek kültürümüz diğer ülkelerden gelen arkadaşlarımızın kültürleriyle neredeyse aynı. Sizleri daha yakından tanımak ve ikili ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz.  Zaman zaman sizlerle yine bir araya gelerek farklı etkinliklerde buluşacağız. Bizim,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tercih eden arkadaşlarımızla daimi bir gönül bağımız var. Sizler bizim kardeşimiz, dostumuzsunuz. Çünkü hepiniz dost ve kardeş ülkelerden geliyorsunuz. Sizler çok çalışacak ve Türkçeyi daha iyi öğreneceksiniz. Başarılı bir şekilde üniversitemizden mezun olup ülkenize döndüğünüzde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden mezun olan bireyler olarak hemen fark edileceksiniz. Sizlerin daha iyi şartlarda öğrenim görebilmeniz için elimizden gelen bütün imkânları sunacağız. Herhangi bir talebiniz olduğunda bizlere iletin ve bunları hep birlikte çözelim “dedi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından öğrenciler kendilerini ve kültürlerini tanıtan konuşmalarda bulundu.