Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Bologna Süreci kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara bağlı olarak mükemmellik kriterlerini karşılayan üniversitelere verilen Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi (AKTS)’ni düzenlenen törenle aldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne Akts Ödülü

Rektörümüz, Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirilen Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi (AKTS), Diploma Eki (DE) ve Erasmus Kalite Etiketi Ödül Törenine katıldı. Yükseköğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşarı Francois Begeot, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu, üniversite rektörleri ve temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen törende AKTS, DE ve E- Kalite belgesi almaya hak kazanan üniversitelere ödülleri verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, mükemmellik belgesi niteliğinde olan AKTS Etiketini düzenlenen törende AB Delegasyonu 1. Müsteşarı François Begeot’tan aldı. Hatırlanacağı üzere Üniversitemizin AKTS Etiketi almak için 2013 yılında Avrupa Komisyonuna yapmış olduğu başvuru kabul edilmiş ve Üniversitemiz AKTS Etiketi almaya hak kazanmıştı. 

Uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin, kurulduğu günden bugüne başarı çıtasını sürekli yükselttiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Kılıç, emeği geçenlere teşekkür etti. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi daha önce almış olduğu Diploma Eki (DS) etiketinden sonra AKTS (ECTS) etiketini de almış oldu. 

AKTS Etiketi Nedir?

AKTS Etiketi Üniversitelerin ders, ders içerikleri ve ders kredileri ile çağdaş eğitim sistemlerinin öngördüğü öğrenci merkezli eğitimin yapılandırılması ve bu içeriklerin Avrupa Birliği düzeyinde tanınması anlamına gelen mükemmellik ödülüdür. 

2013 yılı başvuruları kapsamında Avrupa genelinde toplamda verilen 47 AKTS etiketinin 16'sı ve 169 DE etiketinin 36'sı Türkiye'deki yükseköğretim kurumları tarafından alınmıştır. 2013 yılında AKTS ve DE etiketi alma oranında Türkiye ilk sırada yer almıştır.