Düzenlenen programa; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ın eşi Zühal Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Nevşehir Tarım İl Müdürü Okan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Nevşehir İl Müdürü İsmail Yoldaş, Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Belirir,  İş Okulu Müdürü Ali Çalık ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Osman Özduygulu, merkezde görevli personel ile öğrenciler katıldı.

Kahvaltının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ve katılımcılar 70 zihinsel engellinin eğitim gördüğü hizmet binasını gezerek incelemede bulundu. Atölyelerde engellilerin yaptığı el emeği işleri inceleyen Rektörümüz ve beraberindekiler daha sonra öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Ziyarette, Nevşehir Üniversitesi olarak engellilerin önündeki engelleri ortadan kaldırmak için birçok çalışmada bulunduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Bu tür ortamlara gelirken, heyecanla ve yürek çarpıntısıyla geliyorum. Gerek şahsım ve gerekse üniversite olarak bu özel insanları çok önemsiyoruz. Bu kapsamda üniversitemiz bünyesinde de ‘Engelli Birimi’ oluşturduk. Bu birimimizle birlikte başta üniversitemizde eğitim-öğretim gören engelli öğrencilerimiz ve personelimiz olmak üzere, tüm engellilerimizin yaşam kalitelerini artırmak adına, yüklerini nasıl hafifletebiliriz diye çalışıyoruz. Diğer taraftan engelli ailelerimizin de bu ağır yüklerini hafifletmek için çalışmalarda bulunuyoruz. Bunun için de kendilerini evlerinde bizzat ziyaret ederek sorunlarını yerinde tespit ediyoruz. Ayrıca engellilerimize yönelik yeni proje çalışmalarımız var. İnşallah bunları da en kısa zamanda sonuçlandıracağız” diye konuştu.

Günümüzde engellilerin sosyal ve kültürel etkinlikler başta olmak üzere hayatın her alanında yer aldıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Kılıç, “Engellilerimiz artık aileler tarafından kapalı kapılar arkasında gizlenen bireyler değil; toplumun benimsediği ve önemsediği bireyler haline geldi. Bu engellilerimiz ve aileleri başta olmak üzere bizleri çok mutlu ediyor” diye sözlerini tamamladı.