Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversitelerinin isminin Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesini saygı ile karşıladıklarını belirterek Nevşehirlilerin de olaya sağduyulu yaklaşmaları gerektiğini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi çerçevesinde üniversitelerinin isminin Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesini değerlendirdi. Kılıç, hükümetin aldığı bu kararı saygı ile karşıladıklarını belirterek, "Nevşehir Üniversitesi'nin adının Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesi hükümetimizin takdiridir. Saygıyla karşılıyoruz. Üniversitemizin kurulduğu 17 Mayıs 2007 tarihinden bu yana üniversitemizi ve içinde bulunduğu şehri gerek yurt içinde gerekse yurt dışında tanıtmak için var gücümüzle çalıştık. Yeni adımızla bundan sonra da üniversitemizi tanıtmaya, bilim üretmeye ve geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştirmeye devam edeceğiz. Hacı Bektaş Veli Üniversitesi adının hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Üniversitelerinin tanıtımı için gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında bugüne kadar önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, bu çalışmaları bundan sonra yeniden yapacaklarını ve üniversitelerinin adını kamuoyuna duyuracaklarını vurguladı. Kılıç:

"Bundan sonra tanıtımlarımızı yaparken eskiden Nevşehir Üniversitesi olarak yapıyorduk şimdi de yine aynı üniversiteyiz ama artık adımız Hacıbektaş Veli Üniversitesi diyeceğiz. Biraz daha fazla anlatacağız, biraz daha fazla çalışacağız. Tabİi bunun yanında tüm evraklarımız ve logolarımız da değişecek. Bunlarda zaman içerisinde halledilmeyecek şeyler değil. Biraz zamana ve bütçeye ihtiyacımız var. Eminim hükümetimiz bu konuda bize yardımcı olacaktır. Bunla ilgili ek bütçe talebimiz de olacak" diye konuştu.

Üniversite kampüsü içerisindeki çok sayıda bina ve sosyal tesisin hayırseverler tarafından yaptırıldığını ve üniversitelerine olan katkının bundan sonra da süreceğine inandığını vurgulayan Rektör Kılıç, Nevşehirli vatandaşlardan olaya sağduyu ile yaklaşmalarını beklediğini söyledi. Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin başına Nevşehir'in de eklenmesi için vekillerimizin bir çalışması var. Bekliyoruz, olabilir. Daha da iyi olabilir ama olmazsa da bizim için çok büyük bir problem değil. Üniversitemizin isminde Nevşehir'in adının geçmesi iyi olur. Hayırseverlerimiz de isme değil, Nevşehir'de bu üniversite olduğu için katkılarını yapıyorlardı. Ben onların bu çalışmalarının bundan sonra da hız kesmeden devam edeceğine inanmak istiyorum. Devletimizin de bize vereceği destekle binalarımızı, sosyal tesislerimizi yapmaya devam edeceğiz. Hayırseverlerimiz de bu noktada bizden desteklerini esirgemeyeceklerdir. Zaman içerisinde Nevşehirliler de alışacaklardır. Dediğim gibi bu hükümetin bir takdiri olduğu için çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Ben vatandaşlarımızın da bu noktada sağduyulu olacaklarına inanıyorum. Şundan emin olsunlar; Nevşehir Üniversitesi adı altında şimdiye kadar yaptığımız çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz, çok daha iyisini yapacağız. Ben kendilerini bu konuda sağduyuya davet ediyorum."