Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Topluluğu ve Eurodesk Temas Noktası işbirliğinde ‘9 Mayıs Avrupa Günü’ kapsamında ‘Avrupa Birliği Gençlik Fırsatları’ konulu bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminer sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın gerçekleştirdiği çekiliş ile birlikte üniversitemiz öğrencilerinden Avrupa’ya gönderilecek iki asil iki yedek öğrenci belirlendi. 

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kerim Bilgin Konferans salonunda düzenlenen seminere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Uluslararası İlişkiler Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Vahit Erkutlu, akademik personel ve öğrenciler katıldı. 

Seminerde konuşmacı olarak yer alan Üniversitemiz AB Proje Koordinatörü ve Eurodesk Temas Noktası Serkan Başar, ‘Avrupa Birliği Gençlik Fırsatları’ kapsamında katılımcıları Avrupa Birliği projeleri, Avrupa Birliği Gençlik Projeleri, Work&Travel, Au-pair ve Gençtur hakkında bilgilendirdi. Başar, bu projelere kimlerin ve ne şekilde başvuracakları, başvurularını nerelere ve nasıl yapılabileceklerine dair bilgi verdi.

Başar konuşmasında başta Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olmak üzere Nevşehir ilinde birçok kamu kurum ve kuruluşlarının bu fonlardan faydalandığını ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinin AB gençlik programları sayesinde Avrupa’ya seyahat etme şansını yakaladıklarını belirtti. Erasmus+ programı hakkında da bilgiler veren Başar konuşmasının sonunda öğrencilerin Eurodesk Temas Noktasına başvurarak programlar hakkında her türlü bilgiyi diledikleri saatte alabileceklerini belirtti. 

Uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ve son zamanlarda dünyanın dört bir yanından önemli üniversitelerle anlaşma yaptıklarını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, ‘Söz verdiğimiz gibi uluslararasılaşma yolunda önemli çalışmalar yaptık. Sadece Avrupa Birliği ülkeleri değil, Çin, Kore, Japonya ve Malezya gibi ülkelerdeki üniversitelerle karşılıklı değişim programları çerçevesinde anlaşmalar imzaladık. Bilimsel çalışmaların yanı sıra bu tür kültür odaklı projeleri de çok önemsiyoruz. Erasmus programında azami derecede faydalanmanızı istiyoruz. Bunun için de siz öğrenci arkadaşlarımızın derslerinize daha fazla çalışıp, yabancı dil bilginizi de geliştirmeniz gerekiyor. Üniversitemiz bünyesinde bulunan Uluslararası İlişkiler Ofisimiz başta olmak üzere hocalarımız isterseniz sizlere yardımcı olmaya hazırlar. Yeter ki sizler istekli ve azimli olun. Geçtiğimiz yıldan itibaren geleneksel hale getirdiğimiz Avrupa seyahati çekilişini bu yıl da Turizm topluluğu ile gerçekleştiriyoruz. Şimdiden çekilişle belirleyeceğimiz arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversiteli olma ayrıcalığını böylece bir kez daha ortaya koymuş olduk” diye konuştu. 

Rektörümüz daha sonra isimleri önceden yazılan isimler arasından  yapmış olduğu çekiliş ile 2 asil ve 2 yedek öğrenciyi belirledi. Rektörümüzün çekiliş ile belirlediği bu öğrenciler Avrupa’ya gitmeye hak kazanmış oldu.