Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Filiz Kılıç,  Mevlana Değişim Programı Ders Verme Hareketliliği kapsamında Kore’de bulunan Hankuk University of Foreign Studies Türkoloji Bölümünde ders verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversitemizin Kore’de bulunan Hankuk University of Foreign Studies ile yaklaşık bir sene önce imzaladığı Mevlana Değişim Programı protokolü çerçevesinde anlaşmanın daha etkin yürürlüğe girmesi ve iki üniversitenin karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin daha aktif yürütülmesi adına Kore’ye gitti.  Rektörümüz Kore ziyaretlerinde Hankuk University of Foreign Studies Rektörü Prof. Dr. Kim In Chul ile bir araya geldi.

Rektörümüze Kore ziyaretlerinde eşlik eden  üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Modern Diller Bölüm Başkanı Okt. Yasin Günden ise,  Hankuk University of Foreign Studies ile anlaşmalı olduğumuz diğer bölüm olan İngiliz Dili Eğitimi Bölümünde ders verdi.

Rektörümüzün ziyaretinden ve üniversitelerinin Türkoloji Bölümünde ders vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Kim In Chul, Rektörümüze ve Okt. Yasin Günden’e teşekkürlerini sundu. Rektör Prof. Dr. Kim In Chul ayrıca  Hankuk University of Foreign Studies Türkoloji Bölümü yüksek lisans öğrencilerinin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde öğrenim görmesine yönelik taleplerini dile getirdi. Yapılan görüşmeler neticesinde 2015-2016 akademik yılında Hankuk University of Foreign Studies Türkoloji Bölümü Yüksek Lisans öğrencileri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenim görecek.