Rektörümüz ve Öğrenciler 400 Fidanı Toprakla Buluşturdu

27/03/2014

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu (ÜSET) yerleşkesinde, 400 fidan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın katılımları ile toprakla buluşturuldu.

Üniversitemiz Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliğine; Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, ÜSET Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 ‘Çevreci Üniversite’ etkinlikleri kapsamında bir çok fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Göreve geldiğimiz günden itibaren ‘Çevreci Üniversite’ sloganını kendimize slogan edindik. Bu amaç doğrultusunda da üniversitemizin mimari yapısının yanı sıra yeşil alanları ile örnek bir üniversite olması için çalıştık ve çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz. Bugün burada dikeceğimiz her fidan, siz ve  sizlerden sonra gelecek olan diğer  öğrenci arkadaşlarımızın daha yeşil ve temiz bir çevre içerisinde eğitimlerini sürdürebilmelerine vesile olacaktır” diye konuştu.

Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ve katılımcılar,  400 adet ıhlamur, elma, erik, dut, şeftali, kiraz ve fişneden oluşan fidanları toprakla buluşturdu.