Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Afganistan Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhoon’u makamında ziyaret etti.

Afganistan Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhoon’u ziyaretlerinde kendisine bölgemiz ve üniversitemiz hakkında bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin Avrupa Komisyonunun yükseköğretim kurumlarına verdiği mükemmellik belgesi niteliğindeki ‘Diploma Eki Etiketi’ ve ‘ECTS Etiketi’ ödüllerine sahip bir üniversite olduğunu söyledi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde değişik ülkelerden yükseköğrenim gören öğrencilerin bulunduğunu ve kendilerine büyük imkanlar sunulduğunun altını çizen Rektörümüz, üniversite olarak öğrenim gören yabancı öğrenci sayısını arttırmayı hedeflediklerini ve bu yönde çalışmalarının olduğunu ifade etti. 

Rektörümüzün ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Amanullah Jayhoon, Rektörümüze teşekkür etti. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde öğrenimlerim gören başta Afgan uyruklu öğrenciler olmak üzere diğer öğrencilere sağlanan imkanlardan dolayı ayrıca teşekkürlerini dile getiren Büyükelçi Jayhoon, büyükelçilik olarak her iki ülke vatandaşları için yapılabilecek çalışmalara katkıda bulunmaktan büyük onur duyacaklarını söyledi.

Ziyaret sonunda Büyükelçi Amanullah Jayhoon, Rektörümüze plaket takdim etti.