Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde düzenlenen "Neden Satranç Oynuyorum?" konulu yarışma sonuçlandı. Satrancı resim, şiir ve kompozisyon becerileri ile anlatan öğrencilerin eserlerinden ilk 10'u dereceye girdi.

Stratejik düşünebilen nesiller yetişmesi için satranç sporunun önemini vurgulamak ve gençlere satranç sevgisini aşılamak amacıyla başlatılan yarışma, Türkiye'nin her köşesindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Gençler, kendilerini en iyi ifade edebildikleri resim, kompozisyon ve şiir kategorilerinde bin 962 eser ortaya koydu.

Yarışma kapsamında, öğrenciler "Neden Satranç Oynuyorum" sorusuna bin 119 resim, 588 şiir, 255 kompozisyon ile cevap verdi. Yarışmaya katılan bin 962 eserden 90'ı seçilirken ilk 10'u dereceye girdi.

 
IMG 0890 IMG 0891
Yarışma sonucunda; Şiir Yarışması Lise kategorisinde Nevşehir Anadolu Lisesi öğrencileri Büşra Tok birinci, Ayşe Kaya ise sekizinci olmuştur.

yarisma 2017

Yarışmamıza verilen destekler için okullarımıza, birbirinden yaratıcı ve renkli eserleri bize ulaştıran öğrencilerimize, satranç dünyasının ne kadar büyüleyici bir dünya olduğunu bir kez daha görmemizi sağlayan tüm emek verenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.