Türk Eğitim-Sen tarafından Ankara'da yapımına başlanan Ömer Halisdemir Yüksek Öğrenim Yurdu temel atma törenine Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur'da katıldı.

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı bütün sendikaların hizmetine sunulacak olan 528 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun büyük bir coşkuyla gerçekleşen temel atma törenine Nevşehir'i temsilen Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkan Yardımcısı Nail Demirtaş ve sendikanın Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi temsilcisi Zeki Muharremoğlu katıldı.

Öğrenci yurdunun temel atma töreninde katılımcılara seslenen Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Bugün camiamız tarihi bir güne şahitlik etmektedir. Gücümüz neye yetiyorsa bundan sonra da Allah nasip ederse başka illerde de benzeri faaliyetleri yapmaya gayret göstereceğiz.” dedi.
Genel Başkan Koncuk, “Yıllardır camiamızın özlem duyduğu hizmeti geçte olsa bugün hep birlikte başlatma imkanı buluyoruz. Bugün camiamız tarihi bir güne şahitlik etmektedir. Buna vesile olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yurdumuz Türkiye Kamu-Sen’e bağlı tüm sendikalarının tüm üyelerinin üniversite okuyacak çocuklarının faydalanabileceği bir eser olacaktır" şeklinde konuştu.

Yurdun temel atma töreninin ardından bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ise, "Yıllarca ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerimiz yurt sıkıntısı çektiğinden dolayı bir takım odakların insafına terk edildi. Türk milletini geleceğe taşıyacak evlatlarımızı yetiştirmek mümkünken maalesef birileri tarafından kendi insanına silah sıkan, bomba atan, tank süren bir nesil yetiştirildi. Evlatlarımızı böylesi art niyetli insanların kucağına terk etmemek adına bugün milli ve manevi değerler ışığında büyüyen Türkiye Kamu-Sen markası önemli bir hizmetin ilk adımını attı. Rabbim inşallah yurdumuzun açılışını görmeyi, ülkemizin teminatı gençlerimize hizmet ettiğini görmeyi bizlere nasip eder" dedi.

Mustafa Uğur, temeli atılan yurda Şehit Ömer Halisdemir'in isminin verilecek olmasından ötürü ise camia olarak gurur duyduklarını belirtti.