NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Avanos Kaymakamlığı’nın katkıları ile 17-24 Kasım 2015 tarihleri arasında “Ustalarımız” başlıklı düzenlenecek olan Avanos Seramik Sergisi için hazırlıklara başlandı.

Bizleri bugünlere taşıyan Avanoslu çömlek ustalarımızı anmak, Avanos çömlekçiliğine hayat/yön verenleri ve bölgeye el sanatlarıyla katkı sağlayan meslektaşlarımızı, sanatçılarımızı bir araya getirerek ortak paydada buluşturmayı amaçlanmakta.

Bölgede yaşayan çömlek ustalarının, seramik sanatçı ve akademisyenlerin katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan sergi ile sanat-zanaat birlikteliği, geleneksel ve çağdaş çizgiyle kuşaklar arasındaki bağları güçlendirmek hedeflenmiştir. Bunun yanı sıra; bölge ustalarımızın ve eserlerinin tanıtılması, katalog ile kalıcılaştırarak geleceğe kaynak bırakılması ve bir çeşit soy ağacı oluşturulması düşünülmekte.

Serginin yapılacağı mekânın Avanos’un önemli tarihi mimari yapılarından biri olan Hacı Nuri Bey Konağında olması ise, tarihimizle-kültürümüzle-özümüzle bütünleşmesini sağlaması açısından önem arz etmektedir. Daha sonra bu eserlerin, imkânlar çerçevesinde bölge sanatını tanıtmak amacıyla farklı şehirlerde de sergilenmesi planlanmakta.