NEVŞEHİR(MHA) 2015 Yılı eğitim öğretim döneminde yeni eğitim yatırımları ile derslik sayısı artırılacak olan ilimizde sınıf başına düşen öğrenci sayısı geçtiğimiz yıllara oranla oldukça iyi bir konuma ulaştırılmış durumda.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre 302 eğitimin kurumunun yer aldığı ilimizde, 2 bin 634 derslik yer alıyor. 57 bin 104 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Nevşehir ili genelinde 3 bin 371 öğretmen görev yapıyor.

Yine aynı verilere göre ilimiz genelindeki eğitim kurumlarında sınıf başına düşen öğrenci sayıları da belirtilmiş. Buna göre; ilkokul ve Ortaokul’da sınıf başına düşen öğrenci sayısı, genel orta öğretim okullarında sınıf başına düşen öğrenci sayısı ile Mesleki ve Teknik öğretim kurumlarında sınıf başına düşen öğrenci sayıları eşitlenmiş durumda. Sınıf başına 22 öğrencinin düştüğü ilimiz genelinde bu rakamın yeni eğitim yatırımları ile daha aşağı çekilebileceği gözleniyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıllarda özellikle kırsal yerleşim merkezlerinde yer alan bazı okullarımızda sınıf başına mevcut sayının neredeyse iki katına ulaşan öğrenci sayıları dikkat çekiyor ve bu konuda milli eğitim müdürlüğüne yönelik olumsuz eleştirilerde bulunuluyordu.