Milli Eğitim Bakanlığında görevli Dr. Nurcan Ateşok Deveci, “Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü bir proje kapsamında, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası deneyimlerimi sınıf öğretmenleriyle paylaşmak üzere dört günlük seminer için memleketime geldim. Başladığımız bu eğitim sürecinin sınıf öğretmenleriyle üçüncü aşamasını gerçekleştiriyoruz. Değerli sınıf öğretmenlerimiz, eğitim sürecini başlatan en önemli unsur olduğunuz göz önüne alındığında bu eğitim sürecinin öğrencilerde üst düşünme becerilerini geliştirici sınıf içi eğitimler planlanması ve bu becerileri ölçen sorular ile sınavlar yapma konusunda katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Yapılan eğitim sürecinden sonra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’i makamında ziyaret eden Deveci, hızla değişen ve gelişen dünyamızda, eğitim sistemimiz etkin düşünebilen, öğrenmeyi ve öğretmeyi bilen, üretken bireyler yetiştirmeyi gerçekleştirdiği ölçüde başarılı olacaktır. Olgusal bir soru, öğrencileri anımsamaya ve ezberlemeye yöneltirken üst düzey düşünme gerektiren bir soru, öğrencileri bilgilerini kullanmaya ve onlarla etkili bir biçimde düşünmeye yönlendirir. Bu nedenle eğitim ortamlarında kullanılan üst düzey sorularla eğitimin niteliğinin artıracağına dikkat çekerek eğitimde ölçme ve değerlendirmenin öneminden bahsetti ve başta Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir Beyi ve öğretmenlerimizi takdirle karşıladığını ifade etti.
Ziyaretin sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir´in yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak başarı dileklerini iletti.