NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Üniversite de mümkün mertebe Siyaset konuşmamaya gayret ettiklerini, Nevşehir Üniversitesi öğrencilerinin seçimin kaderini belirleyeceği yönündeki ifadelere de katılmadıklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Nevşehir basınında bu konuya ilişkin haberlerin yayımlandığını hatırlatan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Kılıç, 30 Mart 2014 günü yapılacak olan yerel seçimde Üniversiteden kaç öğrencinin oy kullanacağı konusunda ellerinde net bir bilginin bulunmadığını dile getirdi.

Seçimlerin ilimize hayırlı olması temennisinden başka bu konuda fazla bir şey söylemek istemediklerini de ifade eden Rektör Kılıç, şu an itibariyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesindeki öğrenci sayısının 11 bin 700 civarında olduğunu da ifade etti.

İki Bölüm Daha Açılacak …

Rektör Kılıç gazetecilerin soruları üzerine Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde bulunan Mühendislik Fakültesi bünyesinde iki yeni bölümün daha açılmasının planlandığı bilgisini verdi.

Kılıç, Elektrik – Elektronik ve Biyokimya bölümlerinin açılması için çalışmaların sürdüğünü, her iki bölümde görev alacak olan öğretim görevlilerinin temini konusunda da çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

Lojmanlarda Bürokratik Gecikmeler Oldu…

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, lojmanlarda bir takım gecikmelerin yaşandığını belirtirken, “Anahtarları aldık. Lojman konusunda bir takım gecikmeler yaşandı. Şu anda sıkıntımız ve şikayetimiz yok. Bazı yanlış anlaşılmalar oldu, onları çözdük” ifadelerinde bulundu.

20 Ülkeden 80 Üniversite İle Anlaşmamız Var

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Üniversite olarak çeşitli ülkelerin üniversiteleri ile işbirliği yapma konusunda ciddi girişimlerde bulunduklarına da dikkat çekti.

Kılıç, 20 Ülkeden 80 dolayında Üniversite ile anlaşma yapıldığını ve bu üniversitelerde 90 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.

Yabancılara Türkçe Eğitimi Bölümü Açılacak …

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde yeni bir lisans bölümünün daha açılması konusunda çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Prof. Dr. Filiz Kılıç, Yabancılara Türkçe Eğitimi konusunda yeni bir yüksek lisans bölümünün açılacağını söyledi.

Yıl sonuna kadar bu bölümün açılması konusunda çalışmaların tamamlanabileceğini de ifade eden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof         . Dr. Filiz Kılıç, bu bölümün açılmasının lisans eğitimi açısından Üniversiteye yeni bir ivme kazandıracağına inandıklarını da sözlerine ekledi.