Nevşehir'de yeni açılan ve son günlerde birçok öğrenci velisinin merak ettiği Güzel Sanatlar Lisesinin Eğitim Öğretimdeki yerini bizzat siz veliler için araştırdık..

İlimizde yeni açılan ve son günlerde birçok öğrenci velisinin merak ettiği Güzel Sanatlar Lisesinin Eğitim Öğretimdeki yerini bizzat siz veliler için araştırdık..

İlimizde yeni açılan ve son günlerde birçok öğrenci velisinin merak ettiği Güzel Sanatlar Liselerinin Eğitim Öğretimdeki yerini bizzat siz veliler için araştırdık.
İlimizin yeni okullarından olan Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi Resim ve Müzik olmak üzere iki ayrı alanda eğitim veriyor.Bu okullardaResim ve Müzik dersleri dışında diğer liselerle birebir aynı müfredat(Türk Dili Edebiyatı, Matematik,İngilizce,Fen ve Sosyal grubu dersler) uygulanıyor. Okulda alan (resim ve müzik) dersleri öğrencilerin dört yıllık eğitimleri süresince ve özellikle 11. Sınıftan itibaren artarak devam ediyor.

Ön kayıtlar ve Yetenek sınavları yaz ayları boyunca devam edecek!
Yetenek sınavı yoluyla öğrenci alımı yapan  Güzel Sanatlar Lisesi, Temmuz ayının ilk haftasında (6-7 temmuz) ve 3. haftasında (20-21 temmuz) yapacağı sınavlarla en iyi öğrencilere ulaşmaya çalışıyor…Kontenjanın eksik kalması halinde Ağustos –Eylül aylarında da sınav yapılabilecek.

Resim ve Müzik alanında 30’ar kişilik kontenjana sahip olan bu okullar, yapmış oldukları yetenek sınavı maharetiyle en yetenekli öğrencilere ulaşmaya çalışıyor..
 

Üniversite yerleşimlerinde büyük başarılar gösteren (%95) Güzel Sanatlar Liseleri Fen Liseleriyle yarışıyor.
Bu okuldan mezun olan öğrenciler her türlü üniversite bölümlerine yerleşebilecekleri gibi özellikle eğitim aldıkları alanlarla ilgili bölümlere (yetenek sınavı yoluyla) çok rahat bir şekildegirebilmekte,hatta Fen lisesi ile birlikte en çok üniversite yerleşim başarısıda bu okullarda görülüyor.Ayrıca Resim ve Müzik derslerinin İlköğretim ve Ortaöğretim de 2 saate çıkacak olması da bu okullardan mezun olan öğrenciler için ciddi bir fırsat olarak görülüyor.
 
 

İl merkezinde 10 derslikli ve pansiyonlu (100 kişilik) yeni bir okul yapılıyor.
Nevşehir il milli eğitim müdürlüğüne yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre , İl Milli Eğitim müdürlüğünün talebi doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı , Nevşehire 10 derslikli ve Pansiyonlu (100 kişilik) yeni bir okul yapılımı için onay verdi.Yeni yapılacak okulun Nevşehirimizin eğitim öğretimine büyük katkılar sunacağına ve ilimizin sosyal dokusuna ciddi bir renk katacağına yürekten inanıyoruz.
 
Okul idareci ve öğretmenleri ,Bende yetenek varmı? acaba diyen her yaştaki öğrencileri okula davet ediyor.
Okul yetkilileriyle yaptığımız görüşmede öğrencilerin yeteneklerini fark etme ve seviyelerini ölçme adına okulun tüm yaştaki öğrencilere açık olduğunu ve bunu tüm velilere duyurmamız için bize rica ettiler...
 

Nevşehir Güzel Sanatlar Lisesi öğretim yılı boyunca ve özellikle yaz tatili sürecinde öğrencilere yönelik çok katılımlı resim ve müzik yarışmaları, türlü etkinlikler ve ücretsiz kurs vermeyi planlamakta…
Okul Müdürü Semih DEDE ile  yaptığımız görüşmede, önümüzdeki öğretim yılı sürecinde ve özellikle yaz tatillerinde okul imkanlarının ve öğretmenlerinin ildeki tüm okullardaki ve her yaştaki öğrencileri gruplandırarak sosyal etkinlikler düzenlemek istediklerini ve ücretsiz olarak ders ve kurs vermeyi planladıklarını,okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer “hayat boyu öğrenme merkezi” ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren “yaşayan güvenli alanlar” haline dönüştürülmesi konusunda şimdiden çalışmalar yaptıklarını ifade ederek,bu konunun gündemde tutulması adına da bizlerden yardım istediler..
Biz de şimdiden yardımlarımızı esirgemeyeceğimizin sözünü vererek ,haber konusu ve içeriğine ciddi katkılar sunan Nevşehir Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi idarecilerine ve göstermiş oldukları yakın  alakalarına çok teşekkür ediyoruz.