Ülkemizdeki aile işletmelerini bir çatı altında toplayan Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), 28-29 Kasım 2014 tarihlerinde 2. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi’ni gerçekleştiriyor. “Aileler için, Aileler tarafından” teması ile düzenlenecek zirveye İstanbul’da Raffles – Convention Center ev sahipliği yapacak. TAİDER üyelerinin yanı sıra yeni üye ve stratejik iş ortaklarının katılacağı organizasyonda Türkiye’nin önemli aile şirketlerinin başkanları konuşmacı olarak yer alacak. Avrupa ve Asya’daki aile şirketlerinin temsilcileri de deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

  Aileler buluşuyor

Ülke ekonomisinin can damarı olan aile işletmelerinin sürdürülebilir büyümesini desteklemek amacıyla Ağustos 2012’de kurulan Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER)  tarafından düzenlenen “2. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi”, “Aileler için Aileler Tarafından” temasıyla 28-29 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul Raffles – Convention Center’da gerçekleşecek.

 

Zirveye aile şirketleri sahipleri ve aile üyeleri, aile şirketlerinin gelecek nesil üyeleri ile aile dışından üst düzey yöneticileri, aile şirketleri konusunda çalışmaları olan akademisyen, danışman ve sivil toplum örgütü temsilcileri katılacak.  Aile şirketlerinin ve iş ailelerinin en çok karşısına çıkan konuların masaya yatırılacağı 2. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi’nde aileler arasında paylaşım birliktelik, iletişim ve ilişki ağının oluşturulması hedefleniyor.

 

TAİDER Başkanı ve İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şerife İnci Eren “İkinci yaşını kutlayan derneğimiz 60 ülkede örgütlenmiş Family Business Network International’in (FBN- Uluslararası Aile Şirketleri İletişim Ağı) Türkiye paydaşı olarak faaliyet gösteriyor. Bu yıl 25’inci yılını kutlayan ve merkezi İsviçre’de olan, FBN’in Yönetim Kurulu’nu, Zirvemiz öncesinde, 27 Kasım’da toplantılarını gerçekleştirmek üzere ilk kez İstanbul’da ağırlayacağız.

 

Biz TAIDER olarak aile işletmelerinin sürdürülebilir büyümesine giden yoldaki yapı taşlarını birlikte şekillendirebilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi ile ülkemiz aile şirketlerinin, yüksek performanslı, rekabetçi ve uluslararası yönetim ilkelerine sahip kuruluşlar olarak sürdürülebilirliğinin sağlanması için gerekli olan alt-yapının hazırlanmasına ve uygulanmasına önderlik etmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

 

Zirve’nin bazı konu başlıkları: “Ailede birlik, işletmede sürdürülebilirlik”, “Yeni nesil ile ilişkiler ve gelecek kuşağa devir”, “Kurumsallaşma ve profesyonel yönetim”, “Aile şirketlerinde bireylerin pozisyonları ve sorumlulukları”, “İşletme ve aile ortaklığını büyütmek”, ve “Aile şirketlerine özgü hukuki mekanizmalar”.Zirve’nin açılısını FBN Yönetim Kurulu Üyesi ve FBN Asya Başkanı (IMC Group) Frederick Chavalit Tsao yapacak.

 

 

 

Zirvedeki konuşmacıların bazıları:

Türkiye’deki önemli aile şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlarından;

Hamdi Akın (Akfen Holding),

Lucien Arkas (Arkas Holding A.S),

Hüsnü Özyeğin (Fiba Holding, Fibabanka A.S),

Mevlüt Büyükhelvacıgil (Helvacizade A.S Zade Vital),

 

Yabancı katılımcılar:

Thierry Lombard (FBN-I  Yönetim Kurulu Başkanı – İsviçre’de Lombard Odier şirketinin 6’ncı nesil yöneticisi)

Karl-Erivan W. Haub (FBN-I Başkan Yardımcısı – Almanya’daki Tengelmann Warenhandelsgesellschaft KG’nin 5’inci nesil yöneticisi)

Chavalit Frederick Tsao (FBN-I Yönetim Kurulu Üyesi – Singapur’daki IMC Pan Asia Alliance’ın 4’üncü nesil yöneticisi)

Alexis du Roy de Blicquy (FBN-I CEO)

 

 

Değerli akademisyen ve uzmanlar;

Ahmet Şerif İzgören (İzgören Akademi Yönetim Kurulu Başkanı),

Ateş Sungur (Execution Partners),

Av. Aydın Buğra İlter (İlter-Turan&Argun Av. Bürosu),

Doç. Dr.Gül Okutan (İstanbul Üni. Hukuk Fakültesi),

Dr. Güler Manisalı (Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi Başkanı),

Mehmet Küçükkaya (E&Y),

Fransa’dan Christine Blondel (INSEAD) ve Priscilla de Moustier (Wendel-Participations).

 

Zirvenin ikinci günü aile şirketlerinin gelecek kuşak temsilcilerine açık olacak. Psikolog ve İletişim Uzmanı Doğan Cüceloğlu “Sürdürülebilir Aile Şirketi Olmanın Temelleri: Miş gibi Olmayan Aile Şirketleri” konulu bir söyleşi ve grup çalışması gerçekleştirirken, FBN Gelecek Nesil Üyesi Simon Torres “Ailede ve İşletmede Sürdürebilirlik’ konusunu Kolombiya örneği üzerinden ele alacak.

 

Toplam 9 oturumun gerçekleşeceği ve simultane tercüme hizmetinin mevcut olduğu TAİDER 2. Aile İşletmeleri Zirvesi’nin kayıtları devam ediyor.