Nevşehir’in ilk Kız İmam Hatip Lisesi olan Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi “Kitabını Al Da Gel. Her İnsanın Bir Kitap Olduğunu Gör” Projesi okuma günlerinin 2.si Damat İbrahim Paşa Külliyesi (Kurşunlu Cami) avlusunda gerçekleştirildi.

Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Nevşehir Valisi İlhami aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kemikkıran, Nevşehir Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Müdürü Ali Rıza Örtlek ve çok sayıda öğrenciler katıldı.


Etkinlik çerçevesinde tarihi Kurşunlu Cami avlusunda önce kitap okuma etkinliği yapıldı. Ardından Öğle namazı eda edildi, hatim duası okunup katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Haydi Okumaya‬...
TBMM Divan Katip Üyesi , AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz, ‪"Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci kardeşlerimizle “Kitabını Al Da Gel, Her İnsanın Bir Kitap Olduğunu Gör” Okuma Projesinin gönüllü destekçileri olarak Nevşehir Kurşunlu Camimizin avlusunda hemşerilerimizle kitap okuduk. Sizleri de bekliyoruz..‬ Projenin tasarımından hayata geçirilmesine kadar emeği geçen tüm eğitimcilerimize, öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Nevşehir Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Müdürü Ali Rıza Örtlek'te açıklamasında projeye katılan tüm Nevşehir Protokolüne teşekkür ederek, "Bir kitap okuma etkinliği olan projenin hedef kitlesi tüm Nevşehir halkıdır. 625 öğrenciye hizmet veren okulumuzun veli sayısı göz önüne alınırsa sayıca kalabalık bir aile olduğumuz gerçeği karşımıza çıkar. Okul olarak amacımız hedef kitlemizin okuma alışkanlığı kazanmasına ve birlikte hareket etme kaabiliyeti kazanmasına yardımcı olmaktır" dedi.