Tes Şube başkanı Tayfur Urgenç değerlendirmesinde şu hususlara değindi; Türk Eğitim Sen Toy havasında Ekim-Kasım ayında yapılan şube seçimleri sonrasında ise Genel Merkez seçimi ile demokrasi şölenini tamamladı. Şimdi seçilen tüm TES. şube yönetimleri ve TES. genel merkezi memurun hakkını haykırmaya ve almaya yenilenen kadroları ile devam edecektir. Önce illerde yönetim kurulları şölen havasındaki geçen seçimlerle belirlendi. yapılan çoklu seçimler sonucunda şube başkanlarının yaklaşık %25'i yönetim kurullarının %40'ı yenilenerek değişti.
Bu hafta sonu yapılan Genel Merkez seçimlerinde İsmail Koncuk başkanımızın aday olmayacağını açıklayarak Talip Geylan başkanımızı ve ekibini desteklediğini açıklaması sonucunda başkanlık seçiminde iki aday yer aldı. Talip Geylan başkanımızın 225, Kayseri-2 Nolu şube başkanı Ali İhsan Öztürk'ün 72 oy alması ile yeni Genel başkanımız Talip GEYLAN beyefendi olmuştur.
Musa Akkaş başkanımız ile Trabzon-1 şube başkanı Çoşkun Dilber'in yarıştığı genel başkan yardımcılığında Musa Akkaş başkan en fazla(180-115) delege oyunu aldı. Yine Eskişehir-1 şube başkanı Haydar Urfalı ile İstanbul-5 nolu şube başkanı Fuat Yiğit'in yarıştığı Basın ve Dış ilişkiler başkan yardımcılığında Fuat Yiğit 1 oy (148-149) fazla alarak başkan yardımcısı seçilmiştir. Yönetime yeni giren diğer başkanımız ise İsmail Koncuk başkanımızın şubesi olan Adana-1 nolu şubeden Selahattin Dolgun başkan olmuştur.
Seçim sonucuna göre Türk Eğitim Sen Genel Merkez Yönetimi şu şekilde oluşmuştur.
Talip GEYLAN Genel Başkan 
Musa AKKAŞ Genel Bşk. Yrd. Genel Sekreter
Seyit Ali KAPLAN Genel Bşk. Yrd. Mali İşler
M.Yaşar ŞAHİNDOĞAN Genel Başkan Yrd. Teşkilat
Cengiz KOCAKAPLAN Genel Bşk.Yrd. Eğt.Sos.İşler
Selahattin DOLGUN Genel Bşk.Yrd. Mevzuat Toplu Sözleşme
Fuat YİĞİT Genel Bşk.Yrd. Basın ve Dış İlişkiler
Türk Eğitim Sen büyük bir demokrasi örneği sergileyerek seçimlerini yapmış. Türkiye'deki diğer STK'lara, hatta siyasi partilere de örnek olmuştur. Türk Eğitim Sen her yönüyle markalaşmış ismi, savunduğu milli manevi değerlerle, demokratik tutumuyla milletimize rol model olmaya devam etmektedir. Dedi.