12 Kasım Pazar günü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kongre Merkezi Mustafa Hayri Salonu’nda yapılan Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı seçiminde ilk kez bu göreve talip olan Tayfur Urgenç ve ekibi 105 delegenin 66’sının oylarıyla yarıştan galip çıktı.
2. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Urgenç, seçimden sonra sıcağı sıcağına sosyal medya üzerinden “Demokrasi şöleni diye çıktığımız yolda bizi muzaffer kılan rabbime hamdlar olsun.Bu süreçte bizlere destek olan olmayan bütün Türk Eğitim Sen'in kahraman üyelerine teşekkürlerimi sunarım. Ben değil biz olmak için, ötekileştiren değil birleştiren olmak için, küstürmek için değil küskünleri döndürmek için çıktığımız bu yolda yüce yaratan üstlendiğimiz vazifeyi layıkı ile yapmayı nasip eder inşallah.” Açıklamasında bulundu.
Seçimde üst delege olarak 69 oyla Tayfur Urgenç ve 61 oyla Memiş Bülbül seçildi.  Ankara'daki Genel Kurulda Tayfur Urgenç ve Memiş Bülbül oy kullanacak.
 
Tayfur Urgenç halen Gülşehir Şehit Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu Lisesi’nde Tarih Öğretmenliği görevinde bulunuyor.
 
Mustafa Uğur, 1961 yılında Nevşehir de doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Nevşehir'de tamamlayan Uğur, 1982 yılında Gaziantep ilinde öğretmen olarak göreve başladı. 1986 yılında Nevşehir Endüstri Meslek Lisesi Metal-İşleri Atölyesine atanan Uğur, öğretmen ve atölye şefi olarak görev yaptı. Uğur, 2004 yılında profesyonel olarak sendika başkanlığına başladı. Nevşehir Türk Ocağı üyesi, Tema Vakfı Üyesi, Uluslararası Avrasya Eğitimciler Derneği Nevşehir İl Başkanlığı görevlerini de yürüten Uğur, evli ve 2 çocuk babası.
7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Milliyetçi Hareket Partisi 25. Dönem milletvekili adayıdır.