Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), öğrencilere okuldan arta kalan zamanlarda eğitim desteği vermek üzere etkinliklerine 17 Ekim cumartesi günü başlıyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Nevşehir Hanife-Tevfik Aktekin Öğrenim Birim Sorumlusu Serdar Kuzugüden, ilk ve ortaokul çağındaki öğrencilerin güzel bir çocukluk geçirmesi ve geleceğe donanımlı hazırlanması için yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek çağdaş eğitim imkanları sunduklarını söyledi. 
Etkinliklerimiz; Drama Atölyesi, Okuyorum Oynuyorum, Bilgi Benim İşim,  Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum, Satranç, Düşler Atölyesi,Matematik Eglenerek Öğren ,Birlikte Öğren,Seramik,Ebru Sanatı  , Geziler ve Kulüp etkinlikleri şeklinde olacaktır. Ayrıca okullarda temizlik ve hijyen (Eğlen Öğren Hijyen) ,Ağız ve Diş sağlığı ve okul çalışmaları etkinlikleri yapacaklarını belirtti.

Etkinlik programlarının alanlarında uzman bir ekip tarafından, çağın gerekleri göz önünde bulundurularak, çocukların eğitim ve gelişim ihtiyaçlarını maksimum seviyede karşılamak üzere hazırlandığını ve binalarında bulunan zengin eğitim malzemeleriyle de desteklediklerini anlatan Kuzugüden, TEGV eğitim programlarında çocukların eğlenerek öğrendiklerini ifade etti. 

Eğitim Gönüllüler Vakfı  tüm ilk ve ortaokul  çağındaki çocuklara açık olan kayıtların 01 Ekim itibariyle başladığını belirten Kuzugüden, TEGV’in Nevşehir Öğrenim Birimi olarak ilk ve ortaokul çağındaki tüm çocukları etkinliklerine beklediklerini belirtti.