Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar arası Oryantiring Yarışmasında, Tepeköy Ortaokulu öğrencileri küçük erkekler kategorisinde ferdi Yapılan müsabakalarda olağanüstü bir performans sergileyerek ilk 4 sırayı elde ettiler. 1. olan öğrencimiz Rasim Şimşek, 2. olan öğrencimiz Abdullah Altay, 3. olan 2 öğrencimiz ise Enes Şimşek ile Enes Özer’dir. Ayrıca okul takımımız ise aynı kategoride takım halinde Oryantiring Nevşehir İl 3. sü olarak kupa aldılar.

 Tepeköy Ortaokulu Müdürü Serhat Uluer, Bu yıl ilk defa katıldıkları oryantiring müsabakalarında böylesi bir başarının köy şartlarında ancak ekstra bir gayret ve özveri ile sağlanabildiğini ve bunu gerçekleştirmek için fedakar bir şekilde çalışan Beden Eğitimi öğretmenimiz Hidayet Erdönmez’ i ve öğrencilerimizi bu başarısından dolayı kutlayarak tebrik etti.

Uluer, ayrıca oryantiring sporunun en önemli yanının öğrencilerin eğlenirken öğrenmeleri olduğunu ifade etti. Günümüzde öğrencilerin en büyük sorununun dikkatini toplayamama, dikkat eksikliği, zihin dağınıklığı ve bunun neticesinde başarısızlık ve özgüven zedelenmesi olarak tanımlayabiliriz.  Bunu da aşabilmenin yollarından biride hem kas hem zekayı geliştiren bir spor dalı olan oryantiringtir. Bu anlamada köyde ikamet eden öğrencilerimize il merkezimizdeki fırsatları sunmak, onlara imkan ve şans vermek öğrencilerin özgüvenini ve motivasyonunu artırmaktadır. Öğrencilerimizin bu başarısı ile bizleri mutlu eden ve emeği geçen Beden Eğitimi öğretmenimiz Hidayet Erdönmez’e öğrenci velilerimize, okul aile birliği yönetim kurulu üyeleri Ahmet Özer ve Ali Yıldızhan’a ve Tepeköy Derneği Başkanı Sefer Aslanhan’a teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.