ESN (Erasmus Öğrenci Ağı), kapsamında ülkemizde ODTÜ, Ankara, Gazi, Süleyman Demirel, Selçuk, Anadolu ve Atılım Üniversitelerinde öğrenim gören 12 ülkeden 300 yabancı üniversite öğrencisi Acıgöl Tepeköy Ortaokulunu ziyarete geldiler.

Almanya, Fransa, Portekiz, Kanada, Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, İtalya, İspanya, Slovenya, Romanya, Macaristan’lı misafirler sınıflarımızı gezerek öğrencilerimizle tanıştılar. Okulumuz, İlçemiz, İlimiz ve eğitim sistemimiz hakkında bilgiler aldılar. Daha sonra öğrencilerimizle 2 ayrı takım halinde hentbol ve futbol oynadılar. Türk müzikleri eşliğinde halay çekerek kültürümüzü öğrendiler. Daha sonra yanlarında getirdikleri hediye paketlerini öğrencilerimize vererek okulumuzdan ayrıldılar. Öğrenci topluluğu başkanı Yeditepe Üniversitesi öğrencisi Gökalp KARAMAN, okulumuza gelerek Erasmus projeleri hakkında bilgiler verdi. Yurtdışından ülkemize gelmiş olan öğrencilerin barınma, sağlık, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak ve kültürel farkındalık oluşturmak amacıyla faaliyetler düzenlediklerini belirtti.

Gökalp KARAMAN’a Okul Müdürü Serhat ULUER günün anısına Kapadokya figürlü tabak hediye etti. Uluer, Öğrencilerimiz yurtdışından gelen üniversite öğrencileri ile tanışarak bilgiler aldıklarını yapılan ziyaretin oldukça verimli, eğlenceli ve hayatlarında unutamayacakları bir etkinlik olduğunu ifade etti.