Nevşehir İmam Hatip Platformu Başkanı Av. Mustafa Yavuz ; "Başarılı Bir Geleceğe Birlikte Yürümek İçin İmam Hatip Ortaokul Ve Liselerini İlk Tercihte  Değerlendirin" dedi. Yavuz açıklamasında; 

Öğrencilerimizin Liselere Yerleştirme Tercihleri 02-13 Hazirantarihleri arasında yapılacak olup tercih dönemi başlamıştır.

Gelecek nesillerimizi milli ve manevi değerlere bağlı çok iyi ve çok güzel bir şekilde yetiştirmeliyiz. Milli,  manevi ve Ahlaki değerlerin kaybolmaya yüz tuttuğu bir dönemde çocuklarımızın bu değerlere bağlı, ailesini, vatanını, milletini seven ve onlara hizmet etmeye namzet inançlı ve ahlaki birer fert olarak yetişmeleriönemlidir.

              Bu nedenle,  4. Sınıfı yani ilkokulu bitirmiş öğrencilerimizi İmam Hatip Ortaokullarına, ortaokul mezunu öğrencilerimizi ise hem dini hem de fenni ilimlerin bir arada yer aldığı bir müfredat içeriğine sahip olan İmam Hatip Liselerimize bekliyoruz. Yeni sistemde Recep Tayyip Erdoğan Proje İmam Hatip Lisemiz Merkezi puan sıralamasına göre, diğer İmam Hatip Liselerimiz de adrese dayalı kayıt sistemine göre kayıt alacaktır. Diriliş Kız İmam Hatip Lisemiz de Fen ve Sosyal Bilimler Programı, Acıgöl İmam Hatip Lisemizde ise hafızlık programı uygulanacaktır. Tüm öğrenci ve velilerimize çağrımız, İmam Hatip Liselerini ve ortaokullarımızı ilk tercihleri arasında değerlendirmeleridir. 

Bu güne kadar İmam Hatip Okullarını tercih eden hiçbir öğrencimiz pişman olmamıştır.

             “Başarılı bir geleceğe birlikte yürümek için imam hatip okullarının tam zamanı”. Kıymetli öğrencilerimizi İmam hatip Okullarına kayıt yapmaya davet ediyoruz.